Kako se uz jogu osloboditi i pronaći sebe? Na Braču smo isprobali ovo jedinstveno iskustvo
Kako se uz jogu osloboditi i pronaći sebe? Na Braču smo isprobali ovo jedinstveno iskustvo

Kako se uz jogu osloboditi i pronaći sebe? Na Braču smo isprobali ovo jedinstveno iskustvo

Hvar, Dubrovnik, Mljet, Vis… sve su to lokacije koje Hrvatsku stavljaju na kartu najekskluzivnijih ljetnih destinacija za uživanje i summer escape. Vodeći se time, svjetski poznata e-commerce platforma Zalando nije mogla zaobići čisto tirkizno more, neodoljivu gastro ponudu te očaravajuću arhitekturu. Kao jedan od najluksuznijih i najzabavnijih otoka na Jadranu, izabrali su upravo Brač, specifičnije svjetski poznatu i UNESCO zaštićenu plažu Zlatni rat, kako bi na inovativni i zabavan način prezentirali svoju ljetnu kolekciju. No Zalando nije stao samo na tome, uzvanike su počastili nezaboravnim dvodnevnim uživanjem na otoku Braču, a kako je sve izgledalo, otkrivamo u nastavku!

Zalando Pop Up event
Karla Zelić
Zalando Pop Up event
Zalando Pop Up event

Ljetna kolekcija s Barbarom Repe

U sklopu ljetne kampanje “Shine Your Light “, Zalando je iznenadio i uvelike razveselio uzvanike dvodnevnim putovanjem na divan otok Brač. Zalando putovanje je bilo savršen hibrid uživanja pokraj bazena, opuštenog druženja, isprobavanja domaćih morskih jela, ali i zabavljanja te upoznavanja novih ljudi na Zalando pop up eventu. U sklopu kampanje Zalando je organizirao atraktivan showroom na plaži gdje su se mogli isprobavati trendi i upečatljivi komadi dostupni na Zalando modnoj platformi. Sve komade osobno je izabrala Barbara Repe, jedna od ključnih stilistica na hrvatskoj sceni, a pripadali su jednoj od tri ključne estetike koje obožavamo ovo ljeto. Od lanenih i bijelih pa sve do čipkastih i šarenih te rupičastih modnih odabira, Barbara je izdvojila luxury i high street odjeću za svaki stil i estetiku. A nije nedostajalo ni statement modnih dodataka – preko balerinki, metalik torbica te upečatljivog nakita, Barbara Repe je prezentirala savršene ljetne must have komade za svaku stylish djevojku ili ženu. Isto tako, posjetitelji su mogli uživo i razgovarati sa stilisticom te dobiti personalizirane styling savjete.

No pored svih spomenutih zabavnih i modnih događanja, pronašlo se vremena i za opuštajuću aktivnost te meditaciju u vidu yoga sessiona s Ivanom Šalov, a dublji cilj bio je otkrivanje osobne autentičnosti.

Zalando Pop Up event
Zalando Pop Up event

Otkrivanje autentičnosti uz jogu

Nije tajna da su se sportska i modna industrija posljednjih godina uvelike ispreprele. Otkako se popularizirao effortless i casual stil odijevanja, polako smo sportsku uniformu te odjeću za vježbanje krenuli uključivati u svakodnevnu garderobu. Vodeći se tom činjenicom, Zalando je također ovom kampanjom slavio aktivan stil te tako uzvanice iznenadio opuštajućom jutarnjom joga radionicom na plaži.

Kako je i sama Zalando ljetna kampanja stavila naglasak na autentičnost te otkrivanje osobne jedinstvenosti, uz pomoć poznate joga majstorice i njene mindful joga radionice, dublje smo ušli u svoju srž te pronašli našu autentičnu točku, a više o tome ispričala nam je i sama Ivana.

“Kao yoga učiteljica, zaintrigirao me naziv kampanje Shine Your Light, s naglaskom na dijelu your. Moja prva asocijacija je bila upravo – autentičnost i osobnost svakog pojedinca.

Da bismo sjali potrebno je da se poznajemo – iznutra. Vrlo često se nađemo u okruženju moranja i trebanja, zaboravljajući da je ponekad potrebno samo biti. Da bismo mogili biti potrebno je prvo upoznati sebe – pratiti svoju unutarnju mudrost, koju svi posjedujemo. Intuitivno prepoznajemo što rezonira s nama, a što ne.”

“Ako smo u harmoniji sa svojom unutarnjom mudrošću i s načinom na koji je manifestiramo, tada smo u harmoniji s energijom kojom zračimo, a to je ona autentična, iz srca. U miru i harmoniji, iz svoje autentičnosti – sjajimo.”

Joga vježbanje Zalando
Joga vježbanje Zalando
Joga vježbanje Zalando

Fluidna joga radionica

Sva ova promišljanja su Ivanu Šalov dovela do kreiranja posebnog tečaja – ženstvenog i fluidnog, yoga tečaja u kojem smo se kretali iz jednog položaja u drugi, na trenutke, kao kroz ples obogaćen našom unutarnjom glazbom. Šum mora, lagani jutarnji povjetarac na koži koji smo osjećali tijekom prakse, pozivao nas je da vizualiziramo predivan dan pred nama – dan za radost, ljetnu lepršavost, protočnost kroz slobodu izbora i slobodu prihvaćanja – sebe, prirode oko nas, energija oko nas, svojih emocija. Jer život i jeste emocija i svi mi koji radimo s ljudima na bilo koji način i koji utječemo na ljude na bilo koji način, radimo to kroz emociju.

Energetska, duhovna poruka yoga tečaja je bila prizivanje određenih kvaliteta:
– Kroz pokret – sjajimo
– Kroz fleksibilnost – sjajimo
– Kroz slobodu i prihvaćanje – sjajimo
– kroz emociju – sjajimo
– kroz autentičnost – sjajimo

“Otpuštanje rigidnosti, krutosti, disocijacije je bila ona suptilna „nit vodilja“ kroz ovu praksu.”

Joga vježbanje Zalando
Joga vježbanje Zalando
Joga vježbanje Zalando

Bogata ponuda sportske odjeće i opreme

Kao što smo već i spomenuli, moda i aktivni lifestyle su jako blisko povezani, a Zalando je toga posebno svjestan. Baš zato su na vlastitu web stranicu dodali poseban odjeljak SPORT gdje nude stylish sportsku odjeću vodećih brendova kao i opremu za sport. Bez brige i razmišljanja, uz Zalando ćete biti kompletno opremljeni za pregršt sportova i aktivnosti. Bilo da ste u potrazi za opremom za jogu, teretanu ili pak nogomet, Zalando je na sve razmišljao. Samo pogledajte raskošnu ponudu koju smo izdvojili u nastavku.

Foto: Zalando, PR

Učitati još
Zatvori