Nakon Alexandera McQueena, Sarah Burton dolazi na poziciju kreativne direktorice brenda Givenchy
Nakon Alexandera McQueena, Sarah Burton dolazi na poziciju kreativne direktorice brenda Givenchy

Nakon Alexandera McQueena, Sarah Burton dolazi na poziciju kreativne direktorice brenda Givenchy

Tjedan mode u New Yorku je započeo – i sa sobom donio brojne novosti relevantne za modni svijet. Nakon saznanja da je Haider Ackermann preuzeo kreativno vodstvo brenda Tom Ford, samo nekoliko tjedana nakon što je Peter Hawkings napustio tvrtku, sada su se pojavile nove vijesti važne za svijet luksuznih modnih brendova.

Naime, vijest nam sada stiže iz francuske modne kuće Givenchy. Modni fanatici dugo su čekali da saznaju tko će se naći na mjestu kreativnog direktora ovog prestižnog brenda. S početkom Tjedna mode, nema boljeg trenutka nego sada za upravo takve vijesti. Tako doznajemo da Givenchy ima novu kreativnu direktoricuSarah Burton. Saznali smo sve detalje.

Givenchy x Sarah Burton

Prije rada za brend Givenchy, Sarah Burton uspješno je izgradila karijeru radeći za engleski modni brend Alexander McQueen. Taj brend nije bio blizak samo njezinoj estetici – već i domu, budući da je i Alexander McQueen Britanac. Iako je vjerno radila za taj brend, Sarah Burton sada prelazi u Givenchy. Predsjednik uprave ovog francuskog brenda Sidney Toledano za Burton je imao samo riječi hvale.

Sarah Burton je izuzetno kreativna žena čiji rad pratim već dugo, strastveno. Jako mi je drago što se danas pridružuje Givenchyju. Njezin jedinstven pristup modi bit će neprocjenjiv za ovu legendarnu modnu kuću, poznatu po pomicanju granica. Uvjerena sam da će njezino kreativno vodstvo pridonijeti budućem uspjehu i međunarodnoj poziciji modne kuće – rekao je Toledano.

Sarah Burton
Sarah Burton

Fashion news

Kako doznajemo, Sarah će biti dizajnerica i kreativna direktorica ženskih i muških kolekcija. Rekla je da je uzbuđena što će biti dio priče kultne modne kuće kao što je Givenchy. Kako kaže, veseli se što će u modnu kuću Givenchy unijeti vlastitu viziju, senzibilitet i svoja uvjerenja. Givenchy je dragulj – zaključila je Sarah.

Prva kolekcija Sarah Burton bit će prikazana u ožujku 2025. na Tjednu mode u Parizu.

Sarah Burton

*Članak preuzet s Journal.rs*

Foto: FRANCOIS GUILLOT, AFP, Profimedia, Instagram (@givenchy)

Učitati još
Zatvori