Prada ide u svemir! Pogledajte svemirsko odijelo koje su napravili za posebnu misiju slijetanja na Mjesec
Prada ide u svemir! Pogledajte svemirsko odijelo koje su napravili za posebnu misiju slijetanja na Mjesec

Prada ide u svemir! Pogledajte svemirsko odijelo koje su napravili za posebnu misiju slijetanja na Mjesec

Prada je jedna od najvećih i najpoznatijih modnih kuća koja je prepoznata kao brend s vrhunskim stilom. Da njihova moda nadilazi trendove pokazali su i suradnjom s tvrtkom Axiom Space. Kreirali su jedinstveno svemirsko odijelo koji će biti korišteno za NASA-inu misiju Artemis III. Odijelo je predstavljeno u Milanu.

Prada svemirsko odijelo

Prvi modni brend na Mjesecu?

Prada i Axiom Space otkrili su prvi dizajn svemirskog odijela koje će se koristiti za NASA-inu misiju Artemis III, čiji je cilj slijetanje astronauta na Mjesec. Na nedavno održanom Međunarodnom astronautičkom kongresu u Milanu, predstavljeno je Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) odijelo. Njega su zajednički razvili inženjeri Axiom Spacea i dizajnerski stručnjaci iz Prade.

Suradnja ove dvije kompanije spojila je kreativnost i naprednu tehnologiju kako bi se stvorilo funkcionalno, ali i estetski privlačno svemirsko odijelo. Prada je dala svoj doprinos u razvoju vanjskog sloja odijela, koristeći svoje stručno znanje o materijalima i tehnikama šivanja, Axiom Space je osigurao napredne tehničke komponente.

Funkcionalnost i estetika

Stvarno svemirsko odijelo za Mjesec bit će izrađeno od bijelog materijala koji reflektira toplinu i štiti astronaute od visokih temperatura i mjesečeve prašine. Dizajn je razvijen s ciljem povećanja udobnosti astronauta. Istovremeno je funkcionalnost materijala unaprijeđena inovativnim tehnološkim rješenjima.

Ova suradnja označava značajan iskorak u spajanju modnih i tehnoloških industrija, a Prada je svojim znanjem o materijalima i dizajnu pomogla u rješavanju specifičnih izazova koje svemirsko okruženje predstavlja.

Vjerujemo kako je ovakva suradnja tek početak nove ere istraživanja ne samo svemira, nego i modnih granica i vrhunskih tehnologija.

Foto: Instagram (@prada), Axiom Space

Učitati još
Zatvori