Vraćaju se slavne Victoria’s Secret revije. Hoće li biti uspješne ili razočarati?
Vraćaju se slavne Victoria’s Secret revije. Hoće li biti uspješne ili razočarati?

Vraćaju se slavne Victoria’s Secret revije. Hoće li biti uspješne ili razočarati?

Victoria’s Secret je digla prašinu objavom na svojem Instagram profilu, gdje glavnu ulogu ima jedna od anđela, Candice Swanepoel. U kratkom videu šalje poruku svim anđelima, u mobitelu spremljene kao “The VS Squad”, a u zadnjoj poruci dobiva odgovor (još ne znamo od koga): “We are back!“. Zadnja njihova revija održana je 2018. godine, a nakon raznih kontroverzi koje su uključivale navodno seksualno uznemiravanje modela od strane šefa marketinga Eda Razeka, popularnost brenda je drastično pala.

Savršene manekene nerealnih proporcija više ne prolaze

Brend je doživio i dosta kritika zbog nedostatka raznolikosti modela, rasa, etničkih pripadnosti i tjelesnih proporcija. Ukratko, reviju su većinom nosile mršave bjelkinje. Onda je Rihanna odlučila pokrenuti svoj brend donjeg rublja, Savage x Fenty i de facto ih “samljela”. Od samog showa, koji je bio spektakularan, revija je uključivala plus size modele, modele svih rasa, trudnice… Sve čega se možete sjetiti, Rihanna je imala. Hoće li Victoria’s Secret shvatiti da na svijetu ne postoje samo žene s mjerama 90-60-90?

Hoće li biti plus size anđela?

Sigurno će ih biti, no s obzirom da je ovo comeback revija, bilo bi odlično vidjeti neke od stare postave modela. Gisele, Adriana, Alessandra… Zbog njih su Victoria’s Secret revije doživjele takvu slavu i popularnost. Možda u strahu od nedostatka raznolikosti, ovu reviju toliko “napucaju”, da će prijeći u kič, cirkus, apsurd, you name it… Što bi bilo karakteristično za Amerikance. U svakom slučaju, stara slava kod njih više ne pali, tako da željno iščekujemo s čime će ovog puta privući našu pažnju. U devetom mjesecu ćemo vidjeti.

Adriana Lima fitting VS
Adriana Lima na fittingu za VS reviju, 2006

Foto: Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori