Naomi Campbell već nosi titulu jedne od najbolje odjevenih na Filmskom festivalu u Cannesu – evo i zašto
Naomi Campbell već nosi titulu jedne od najbolje odjevenih na Filmskom festivalu u Cannesu – evo i zašto

Naomi Campbell već nosi titulu jedne od najbolje odjevenih na Filmskom festivalu u Cannesu – evo i zašto

Filmski festival u Cannesu prepisao je svoje prve dane (ikoničnoj) modnoj igri. Kako smo otkrili sve što trebate znati o ovom festivalu, vrijeme je da se osvrnemo na kreacije ovog glamuroznog crvenog tepiha. Anya Taylor-Joy uzdrmala je internet svojim pre-carpet izdanjem, no ovaj put na crvenom tepihu glavna zvijezda bila je takozvana Black Panther. Kreacija Naomi Campbell na filmskom festivalu u Cannesu privukla je veliku pozornost svjetlucajućih objektiva, a evo i zašto.

Naomi Campbell Cannes film festival Profimedia
Naomi Campbell
Naomi Campbell Cannes film festival
Naomi Campbell

Naomi in Chanel, her ’96 Chanel

Black Panther i Chanel ne trebaju najavu, ali kada se u ovaj moćni duo umiješa vintage etiketa – tada modni fanatici ostaju bez teksta. Ako nas pitate, Naomi je već pobijedila u kategoriji najbolje odjevenih na Film Festivalu u Cannesu, s obzirom na to da je nadmašila samu sebe i sve oko sebe.

Naime, vintage Chanel je iconic, ali kada se tome doda da je slavna manekenka na crvenom tepihu nosila haljinu koju je osobno nosila na Couture reviji francuske modne kuće 1996. godine, onda je priča potpuno drugačija.

Naomi Campbell vratila je Chanel iz ’96., i rekreirala samu sebe. Diva bi ovoga puta bila mala riječ, ali Naomi je svojom kreacijom već sve ispričala.

Neizbježno je da iza ovog kultnog stylinga stoji nitko drugi nego Law Roach. Ova nas informacija nimalo ne čudi s obzirom na to da iza svake naše omiljene kreacije stoji isti modni genij. Osim toga, Law je i sam nosio Chanel na crvenom tepihu spomenutog festivala.

Let’s take a step back (on others)

Osim Naomi koja je (još jednom) pobjedila u modnoj igrici, još su se neke kreacije našle na našem modnom radaru.

Greta Grewig je odabrala Margielu za svoju desnu ruku, a francuska modna kuća potpisala je njen head to toe look. Tabi štikle s crvenim potplatom na trenutak su nas podsjetile na iconic suradnju, a zaključili smo da francuska etiketa ove sezone definitivno osvaja crvene i zeleno-bež (Met Gala) tepihe.

Araya Hargate također se našla na popisu najbolje odjevenih, jer je za svoju chosen kreaciju na trenutak vratila vintage Pierre Balmain iz jesenske kolekcije 1988. godine. Posljednji put smo ovu glamuroznu haljinu vidjeli 2020. godine, kada je Balmain s ostatkom interneta podijelio neke od najdragocjenijih komada svoje iconic arhive.

Filmski festival u Cannesu i galopirajuća modna igra zasad i više nego obećavaju, a nas zanima tko će sljedeći oduševiti?

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Profimedia, Instagram ( @balmain,@maisonmargiela, @the_retro_vibes )

Učitati još
Zatvori