Mom’s Pants Legacy Fall ‘24 kolekcija je stigla i obećava brutalno stylish jesen
Mom’s Pants Legacy Fall ‘24 kolekcija je stigla i obećava brutalno stylish jesen

Mom’s Pants Legacy Fall ‘24 kolekcija je stigla i obećava brutalno stylish jesen

Regionalni brend Mom’s Pants brend već nekoliko godina gradi reputaciju inovativnog i odvažnog brenda u svijetu mode, a njihova nova kolekcija za jesen 2024. godine to i potvrđuje. Pod nazivom Legacy, ova kolekcija donosi mješavinu prošlih modnih era sa suvremenim trendovima, stvarajući unikatan spoj snage, senzualnosti i sofisticiranosti.

U intervjuu s Jelenom Đokić Bjeković, osnivačicom i kreativnom direktoricom brenda, razgovaramo o inspiraciji iza nove kolekcije, ključnim komadima koji će dominirati ove jeseni, kao i izazovima s kojima se suočila tijekom procesa dizajniranja. Saznajte kako Mom’s Pants planira (i ove jeseni) osvojiti gradske ulice i postaviti nove most wanted komade koji i ovog puta donose timeless estetiku po kojoj je brend i poznat.

  • Što je bila inspiracija tijekom kreiranja nove kolekcije?

Jesen kao jedno od dva omiljena godišnja doba. Rujan je za mene (a vjerujem i za većinu) mjesec novog početka, a svaki novi početak u meni budi nevjerojatno puno kreativnosti i želje da stvorim nešto drugačije. U mojoj glavi se odvija jasan film u kojem glavnu ulogu igra žena koja nosi jednu od naših novih kreacija dok užurbano prelazi ulicu. To je sasvim dovoljno da mi pruži osjećaj leptirića u trbuhu, da mi se potkrade pokoji osmijeh i ispunjenost lijepom emocijom. Što smatram da je neophodno kako bih uopće došla do dovoljno dobrog dizajna.

  • Kako biste opisali estetiku nove Mom’s Pants kolekcije?

Nešto što je već godinama glavna karakteristika naših dizajna je svakako prisutno i u trenutnoj jesenskoj kolekciji, a to je pomiješanost prošle modne ere s primjesama današnjih trendova. Željeli smo pružiti ženama jačinu i sigurnost kroz odabrane statement komade. Za kraj bih rekla da je estetika nove kolekcije definitivno slavljenje posebne ženske snage, senzibilnosti kao i seksualnosti.

  • Koji su ključni komadi u ovoj kolekciji i kako se oni uklapaju u već prepoznatljiv stil brenda?

Naše kolekcije su prije svega prepoznatljive po jednoj izuzetno konkretnoj ponudi. Komadi su dizajnirani tako da vam mogu priskočiti u pomoć u svako doba dana. Naglasak je s jedne strane na upečatljivosti, dok s druge strane imamo prisutnu lakoću prilagođavanja istih osobnom stilu. U to ime, svaki komad naše Mom’s Pants Legacy kolekcije je ključan sam za sebe.

  • Jeste li se susreli s nekim izazovima tijekom procesa dizajniranja ove kolekcije i kojim?

O da! Mogu otvoreno reći da je u ovih šest godina ova kolekcija po svakom segmentu najizazovnija i najkompliciranija za izvedbu. Dizajni su i više nego složeni, s dosta detalja koji su uklopljeni tako da na suptilan način podignu krajnju sliku na još više stepenice. Ovom prilikom moram također istaknuti i da su ovi dizajni više nego bilo koji do sada zahtijevali punu koncentraciju kako moju tako i naše kolegice Nataše koja je već dvije pune godine dio našeg tima i radi sa mnom na našim kolekcijama.

  • Kako ste odabrali materijale i boje za ovu sezonu? Čime ste se vodili ovog puta?

Već punih godinu dana moj tim i ja se na još ozbiljnijem nivou bavimo, prije svega, dobrim researchom na svim poljima koji su važni za tekstilnu/modnu industriju. S jedne strane smo se vodili trendovima, a s druge vlastitom intuicijom i unutrašnjim osjećajem koji me do sada nijednom nije iznevjerio.

  • Koliko su trendovi utjecali na ovu kolekciju i na koji način ste ih interpretirali u svojim dizajnima?

Neminovno je da trendovi imaju neki blagi utjecaj na naše kolekcije. No ipak bih na prvo mjesto stavila osobni osjećaj prema kolekcijama i komadima koji je čine. Od starta znamo da će se uvijek pronaći oni kojima će se to svidjeti, i oni kojima će se to manje svidjeti. S vremenom sam naučila da mi to ne smeta, naprotiv, sviđa mi se. Kada ste kreativac ne možete dozvoliti da tuđa mišljenja utječu na vaš krajnji rezultat. Jer u tom slučaju nikada nećete otkriti koliko kreativnosti se zapravo u vama krije.

  • Postoji li neki komad iz nove kolekcije na koji ste posebno ponosni?

Mom’s Pants se kroz godine postavio kao brand koji je u dizajnu kaputa jedan od vodećih. Tako smo i ove sezone pripremili čak dva komada na koje smo svi skupa preponosni! U pitanju su Dark Allure Trench Coat & Tobacco Twist jakna!

  • Koju poruku želite prenijeti ženama koje nose vaše kreacije iz ove posljednje kampanje?

Želimo da se svaka žena koja odabere ponijeti naše komade osjeća kao da joj isti got her back. Vizija je da ženama pružimo osjećaj nevjerojatnog samopouzdanja, da dio pozitivne i pobjedničke energije koju smo utkali u svaki komad osjeti tijekom nošenja istog. Budite odvažne!

  • Na koji način se ova kolekcija razlikuje od prijašnjih?

Prije svega po kompleksnosti samih dizajna. Već duže vrijeme se možemo pohvaliti sa zaista izuzetno kvalitetnim tkaninama koje koristimo pri izvedbi naših komada, s jednom pedantnom obradom i pridavanju pažnje apsolutno svakom šavu!

  • Koji su vaši omiljeni trendovi ove sezone?

Za razliku od prošlog mob wife trenda, koji se na moju sreću kod nas nije nešto pretjerano proslavio, trenutni trend working women je definitivno više my cup of tea. Svakako nisam netko tko se slijepo drži trendova, jer je moj stil već uveliko izgrađen kroz Mom’s Pants i to je definitivno jedini trend kojeg ću se uvijek držati.

  • Kakvi su planovi brenda i na međunarodnom tržištu, konkretno mislimo na Zagreb?

Plan za Zagreb, kao i za  Beograd između ostalog, za sljedeću godinu neminovno je otvaranje poslovnica. Došli smo do točke u poslovanju kada nam je ta promjena potrebna. Kraj ovih planova, imamo zaista još puno toga što se događa na inozemnom tržištu, o čemu ne bih govorila sada, ali kada dođe trenutak bit ćete prvi koji će to saznati.

Učitati još
Zatvori