Hedi Slimane napušta mjesto kreativnog direktora kuće Celine, ali već je objavljeno tko će ga nasljediti
Hedi Slimane napušta mjesto kreativnog direktora kuće Celine, ali već je objavljeno tko će ga nasljediti

Hedi Slimane napušta mjesto kreativnog direktora kuće Celine, ali već je objavljeno tko će ga nasljediti

Dok se još svi oporavljaju od kraja Tjedna mode u Parizu, modnom industrijom je odjeknula vijest da Hedi Slimane napušta Celine. Nakon dugih 6 godina, poznati američki bad boy napušta mjesto kreativnog direktora. U kratkoj izjavi za medije, LVMH je rekao da je Celine pod njegovim vodstvom doživjela veliki porast i brend se etablirao kao luksuzna modna kuća. No, kod Celinea nema praznog hoda, te su već proglasili novog kreativnog direktora. Riječ je o Michaelu Rideru koji je do sada bio na čelu kreativnog vodstva Polo Ralph Laurena.

Hedi Slimane mijenja brend od temelja

Slimane je taj koji je izbacio Yves iz Yves Saint Laurent i Céline krstio u Celine. Kada je krenuo raditi kao kreativni direktor za Dior Homme, on je taj koji je smislio naziv Diorove muške linije. Inicijalno se trebala zvati Christian Dior Monsieur. Kada je krenuo raditi u Saint Laurentu, odbio je raditi u Parizu gdje brend ima sjedište, već je zahtijevao da se dio studija prebaci u Los Angeles. Nakon odlaska iz Saint Laurenta, otišao je živjeti u Berlin. O njegovom privatnom životu se zna vrlo malo i rijetko daje intervjue. Kada se fotografira, uvijek ima sramežljivo zbunjeni pogled ispod obrva. Slimane je odličan ako se Chanel želi okrenuti mlađim generacijama, no za jednu modnu kuću s takvim pedigreom, šanse za to su gotovo pa nikakve.

Hedi Slimane
Hedi Slimane

U njegov već impresivan CV, dobro bi pasao i Chanel

Chanel je ostao bez kreativnog vodstva, poziciju na kojoj je pet godina bila Virgnie Viard. Mišljenja oko njene kreativne vladavine Chanelom su podijeljena – Karl Lagerfeld ju je smatrao jedinom nasljednicom, što je na kraju i bila, dok ju javnost baš i nije voljela. Onda se u cijelu priču upetljao Jeremy Scott, za kojeg se spekulirao da bi mogao dobiti najpoželjnije mjesto u modi. No, Chanel je sinonim za tihi luksuz, eleganciju i profinjenost. Koliko god bismo voljeli vidjeti Chanel kroz prizmu Jeremyja Scotta, to se ipak čini malo nemoguće (iako mislimo da bi Scott napravio pravu fantaziju od Chanel nakita). Svakako je bolji match Chanel i Hedi, od Chanela i Scotta. Ipak, Hedijeva prva ljubav je fotografija, pa možda ode i u te vode. A možda i lansira svoj modni brend. Od ovakve enigme zaista ne možemo znati koji je sljedeći korak, no mora mu se priznati za tajming – taman kada smo mislili da je završila modna groznica, Slimane je odlučio da će ipak još malo potrajati.

Karl Lagerfled i Hedi Slimane
Karl Lagerfeld i Hedi Slimane

Foto: Instagram (@celine), Profimedia

Učitati još
Zatvori