Birkenstock revitalizira svoj kultni model po uzoru na Chanel
Birkenstock revitalizira svoj kultni model po uzoru na Chanel

Birkenstock revitalizira svoj kultni
model po uzoru na Chanel

U posljednjih osam godina, Birkenstock natikače doživjele su veliki povratak i zauzele mjesto na tronu modne scene, postavši nezaobilazan komad obuće u gotovo svakom ormaru. Ovaj brend je ponovno pronašao svoj put do srca potrošača zahvaljujući povratku trenda koji slavi udobnost i kvalitetu. U vrijeme kada se sve više cijeni dugovječna i praktična obuća, Birkenstock je s prepoznatljivim ergonomskim dizajnom i bezvremenskim stilom čvrsto zauzeo poziciju na suvremenoj modnoj sceni.

Sukladno tome, njemački brend svake godine iz arhive izvlači favorite koje pozicionira uz već popularne modele. Među njima, model Milano zauzima posebno mjesto. Iako je godinama bio popularan uglavnom kao dječja obuća, nedavni porast popularnosti takozvanih dad sandals u modnoj industriji potaknuo je njegovo ponovno vraćanje u garderobe odraslih. Chanel je svojim luksuznim interpretacijama sportskih sandala dao modnu potvrdu ovom trendu, a Birkenstock je, kao pionir udobnosti i praktičnosti, iskoristio ovu priliku da revitalizira svoje kultne modele. Uključujući i Milano.

Birkenstock Milano

Milano model natikača, koji se odlikuje remenom na peti za dodatnu stabilnost, izvorno je dizajniran za pružanje maksimalne udobnosti i podrške. Poput poznatijeg modela Arizona, i Milano je napravljen s ergonomskim, anatomski oblikovanim stopalom koje pruža prirodnu podršku stopalu. No njegov poseban dodatak je stražnji remen koji osigurava bolju stabilnost pri nošenju. Ovaj detalj čini Milano idealnim izborom za one koji cijene klasičan izgled, ali žele dodatnu sigurnost prilikom hodanja.

Za bezvremenske modne kombinacije

Milano natikače nisu samo funkcionalne, već su postale i modni statement. Njihov bezvremenski dizajn čini ih svestranim dodatkom koji se može kombinirati uz gotovo sve odjevne kombinacije. Od ležernih ljetnih haljina, preko traperica, pa sve do sofisticiranijih poslovnih outfita – sve ulazi u modnu igru. Iako su možda manje poznate od Arizone, Milano natikače pružaju sve prednosti klasičnog Birkenstock modela, uz dodatnu podršku stražnjeg remena, što ih čini idealnim za duže hodanje i aktivniji način života. Nećemo ići toliko daleko da vam predložimo da ih nosite na čarape po uzoru na tate, ali, zapravo, zašto ne?

Osim Milana, primijetili smo jednako kul Cannes model. Dolaze u raznim bojama, preko klasičnih crne, smeđe, bijele pa sve do svijetlo plave. A sve ih možete naći na linku.

Foto: Birkenstock, Instagram (@anamariaburs, @imhollyfrances)

Učitati još
Zatvori