Kako se nova kampanja za adidas SL 72 s Bellom Hadid pretvorila u fijasko?
Kako se nova kampanja za adidas SL 72 s Bellom Hadid pretvorila u fijasko?

Kako se nova kampanja za adidas SL 72 s
Bellom Hadid pretvorila u fijasko?

Ako želite prodati cijelu kolekciju, zaposlite Bellu Hadid. To je Bella dokazala već nekoliko puta. Počevši od Swarovski kampanje za proljeće/ljeto 2022., pa sve do populariziranja nekih “banalnih” stvari, poput tankih “uredskih” naočala koje vjerojatno samo njoj tako dobro stoje. No, zbog Bellinih stavova u vezi sukoba Palestine i Izraela, kampanja je povučena. Isti je razlog raskida ugovor bio i s kozmetičkim brendom Charlotte Tilbury.

Nove it tenisice: adidas SL 72 tenisice

Brend adidas je trenutni sneaker-master. Sve modele koje izbace, instantno nestanu s polica dućana i online trgovina. Suradnja s dizajnericom Wales Bonner ih je katapultirala, svi su htjeli svoj par tih poznatih tenisica, a one su konstantno bile rasprodane. Tenisice adidas nose doslovno svi.

A ovaj put je u pitanju legendarni model iz 1972. godine, adidas SL 72, za koji smo već predvidjeli da će biti hit. Novi re-dizajn dolazi u nekoliko boja, a cijena mu je oko 90 eura. Uz Bellu Hadid, u kampanji se pojavljuju reper ASAP Nast, pjevačica Melissa Bon, nogometaš Jules Koundé i model Sabrina Lan. Ali, budimo realni, jedna Bella Hadid im je bila neophodna.

Bella Hadid Adidas

Što se u međuvremenu dogodilo?

Poznatiji kao “Munchenski masakr”, 1972. godine tijekom Olimpijskih igara u Munchenu, palestinska teroristička grupa “Crni septembar” upala je u Olimpijsko selo i otela 11 izraelskih sportaša i trenera za taoce. Teroristi su zahtijevali oslobađanje više od 230 Palestinaca iz izraelskih zatvora. Iako su njemačke vlasti pokušale organizirati oslobađanje taoca, u tom naumu nisu uspjeli te je svih 11 izraelskih taoca, pet terorista i jedan njemački policajac poginulo. Bella, čiji je otac iz Palestine, uvijek je bila vrlo vokalna u vezi aktualne političke situacije i podržavanja Palestine. Adidas je maknuo Hadid iz kampanje i navodno su cijeli slučaj preuzeli odvjetnici. Pretpostavljamo da Hadid neće prestati s pro-Palestina objavama na društvenim mrežama, pa čak i ako to znači raskidanje milijunskih ugovora. Da stvar bude gora, adidas SL 1972 tenisice koje je promovirala su originalno kreirane za Olimpijske igre u Munchenu, 1972. godine kada je učinjen masakr. Bella Hadid je izbrisala sve objave vezane za kampanju sa svog Instagram profila.

Adidas SL 72 product shot
Adidas SL 72 product shot
Adidas SL 72 product shot
Adidas SL 72 product shot (

Foto: Adidas

Učitati još
Zatvori