Zrno Bio Bistro je 100% organski veganski restoran u Zagrebu koji u svojim jelima nudi namirnice dostavljene svakog jutra direktno s ekološkog imanja Zrno. Netom ubrano povrće, svježe napravljeni tofu i seitan te topli beskvasni kruh iz pekare, svakodnevno dolaze u kuhinju bistroa da bi pronašli svoje mjesto u jelima. U bistrou ćete pronaći ukusne juhe, variva, salate, plate, jela bez glutena, smoothieje i deserte; sve organsko, fino i vegansko.
Nama su za oko zapele njihove dnevne krem juhe od kojih su u ponudi one od bundeve, mrkve, cikle, celera, koprive i luka. Svako jutro se pripremaju od svježih i certificiranih organskih sastojaka. Uz to, temeljac za juhu se također priprema svakodnevno, od pažljivo odabranih dijelova povrća. “Budući da je povrće iz organskog uzgoja, može se koristiti te dodatnu aromu temeljcu daju dijelovi povrća kao što su kore od bundeva, celera i sl. Radi postizanja bogate teksture i hranjivosti, u krem juhu se mogu dodati i neke vrste mahunarki”, govore nam iz bistroa.
Zaintrigirani ovim fantastičnim koloritom na fotografijama, poželjeli smo i sami spremiti finu vege juhu i zagrijati se, a u Zrno Bio Bistrou s nama su podijelili recept za juhu od bundeve koji možete pronaći u nastavku. Ako pak niste vični kuhanju, navratite u Medulićevu 20 na svoju vitaminsku porciju.
Sastojci:
1 luk
3 šalice bundeve
2 režnja češnjaka
1 jušna žlica maslinovog ulja
½ čajne žlice soli
1/3 šalice crvene leće
5 šalica temeljca od povrća
1 jušna žlica limunovog soka
Na maslinovom ulju propirjati luk i češnjak. Dodati sol i bundevu te leću i temeljac. Kuhati 15 minuta na laganoj vatri. Izmiksati u kremastu juhu, zakuhati još jednom na kraju te dodati limunov sok.