Zdravi sladoled od jagoda i banana

Zdravi sladoled od jagoda i banana

sladoled-jagode-3

Sad kad je sezona jagoda napokon tu, vjerujemo da je i vi želite iskoristiti što je više moguće i nauživati se finih slatkih jagoda dok još možemo. Nažalost, sezona jagoda je dosta kratka, ali dobra vijest je da se uskoro možemo veseliti trešnjama – znate kako se kaže da čašu treba gledati kao napola punu, a ne praznu!

sladoled-jagode-4

Ali zasad uživajmo u jagodama! Lili s bloga Travelling Oven kaže da ih osobno najviše jede takve kakve jesu, svježe i bez ikakvih dodataka, a od kolača s jagodama najviše voli jednostavnu torticu s jagodama i kokosovim vrhnjem ili neki rustikalni galette. “Ipak desert koji se vrlo često nađe na našem stolu jest ovaj zdravi sladoled za koji trebate samo jagode i banane koje ste prethodno zamrznuli i neki malo jači multipraktik koji će to moći izmiksati. Ja sam dodala jos 2-3 jednostavna sastojka da bi okus bio što sličniji pravom sladoledu – nadam se da ćete ga isprobati”, govori Lili.

sladoled-jagode-1

Sastojci (za dvije osobe):

2 banane, vrlo zrele i prethodno narezane i zamrznute
1 šalica jagoda, zamrznutih (1 šalica = 250 ml)
2 žlice kokosovog vrhnja (onog koji se stvori u konzervi punomasnog kokosovog mlijeka)
1/2 žličice vanilin ekstrakta
1 žlica javorovog ili agavinog sirupa (ili meda)
Za posipanje: goji bobice i kakao zrnca

sladoled-jagode-2

Priprema:

Stavite sve sastojke u multipraktik i miksajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Ukoliko je potrebno tijekom miksanja možete dodati malo mlijeka (ja koristim bademovo ili zobeno) kako bi se lakše izmiksalo i povezalo. Poslužite odmah i posipajte goji bobicama i kakao zrncima (ili po izboru), a možete sladoled staviti i u plastičnu posudu i zamrznuti. U tom slučaju, ostavite u zamrzivaču 2-3 sata, a u tom razdoblju nekoliko puta promiješajte žlicom kako se ne bi stvorili kristali leda. Dobar tek!

IMG_7519res

Foto: Lili Basic Capaccetti

Učitati još
Zatvori