Otkako je u malom lokalu u Teslinoj 17 napušten koncept klasičnog pizza cuta, već se ozbiljno pričalo o promjenama kuhinji pod vodstvom chefa Igora Gudca i jelima koja su nerijetko nestajala s menija Pizza Cut Ducka u rano poslijepodne. Kada su ga preuzeli Borna Janeš i ekipa bistroa Pod Zidom kako bi ga preuredili i uveli sasvim drugačiji koncept, ovo je mjesto postalo jedno od najrazvikanijih u gradu i jedva se čekalo otvaranje.
Duck Fast Bistro početkom je tjedna službeno otvorio svoja vrata svim gostima, a mi smo jučer imali priliku isprobati nekoliko sljedova s novog a la carte menija. Pomno razrađen koncept uključivat će dnevnu i večernju ponudu jela u kombinaciji s kućnim vinima najpoznatijih hrvatskih vinara rađenim posebno za Duck. Dnevni jelovnik donosi najsvježije i sve sezonsko s Dolca, a mijenja se ovisno o tome što se taj dan pronađe na tržnici.
Večernji menu, izvješen na tablama iznad šanka, uključivat će najfinije namirnice ukomponirane u nepretenciozna jela za maksimalno uživanje. Jer to je i poanta ovog fast bistroa, jela koja se mogu dobiti brzo, pojesti s nogu ako samo usput svratite jer ste naglo ogladnili, ali i koja se mogu isprobavati u više sljedova ako osjetite da vam atmosfera odgovara. Možda ćete doći samo na čašu vina, a onda kod susjeda u tanjuru ugledati nešto što želite isprobati i to naručiti. A kad smo kod čaša i tanjura, sve je izrađivano po narudžbi i specijalno brendirano samo za Duck.
Možete i sjesti za chef’s table i prepustiti se svemu najboljem što kuhinja nudi. No sve to bez rezervacija jer one naime neće biti moguće ni za jedno mjesto u Ducku. Novi je koncept zamišljen fluidno i s brzom izmjenom energije, razgovorom s ekipom restorana, neobaveznim druženjem uz glazbu i dobrom klopom, a kao takvo idealno za brzi večernji zalogaj, minglanje i isprobavanje novih stvari – čemu je prilagođen i prostor sa šankom koji se proteže gotovo cijelom dužinom interijera.
Sinoćnji se menu, ukratko, sastojao od tatarskog bifteka, glaziranog svinjskog vrata, dagnji s dodatkom slanine, janjećeg buta sa šparogama i deserta u kojem su se spojili najrazličitiji okusi slatke jagode, slanog parmezana i krupne soli, origana i čilija. Isprobavajući vino točno ćete znati kojem jelu najbolje odgovara jer je na etiketi naznačena ‘nogica’ pripadajućeg glavnog mesnog ili ribljeg sastojka.
Pratite ih na Facebooku, Instagramu i prvom prilikom navratite!
Foto: Sanja Jagatić