Gdje na nedjeljni ručak u Zagrebu? Donosimo popis restorana s domaćom hranom i ugodnom atmosferom
Nedjeljni ručak često je vrijeme okupljanja cijele obitelji i uživanje u domaćoj kuhinji. Uglavnom se okupljamo u obiteljskim domovima, no ponekad baš nitko nema volju ili vremena stajati iznad štednjaka cijelo jutro te se odlučujemo na ručak u restoranu. U moru zagrebačkih restorana doista možete pronaći što god poželjeli, a nedjeljom izbor najčešće pada na domaću hranu, tradicionalne recepte i toplu atmosferu. Izdvojili smo nekoliko zagrebačkih restorana koji nude sve to. I ako se odlučite za neki od njih računajte da su rezervacije obavezne, pogotovo nedjeljom.
Okrugljak
Restoran Okrugljak već cijelo stoljeće prima goste na nedjeljni ručak (i sve druge svečanosti i slavlja). Pruža domaću atmosferu, tradicionalna jela spravljena od vrhunskih namirnica, a sve to upakirano u šarmantni šestinski stil s već pomalo zaboravljenim detaljima. U toplim ljetnim danima možete uživati u zelenilu terase i vrta uz žuborenje potoka, a kad se temperature spuste povucite se u toplu unutrašnjost uz poznate specijalitete. Rezervacija je obavezna, a više doznajte na službenim stranicama restorana.
Tač
ResTAČ, odnosno restoran Tač također je smješten u podsljemenskoj zoni. Toplini ugođaja pridonose brojni detalji obitelji vlasnika, a ovdje ćete uvijek biti dočekani s osmijehom. Na meniju se nalaze tradicionalna jela inspirirana istarskom i kontinentalnom kuhinjom pa ćete, ovisno o sezoni, ovdje moći probati istarske šparoge, tartufe, divlju rukolu, meso boškarina, maslinova ulja, dalmatinske pečenice, pršut, kulen, kobasice od divljači i ostale specijalitete. Slastice su nešto što također morate probati, a za njihov biftek već se daleko čuje. Uživati možete i na velikoj prekrasnoj terasi gdje uvijek puše lagani povjetarac, što boravak čini puno ugodnijim.
Točkica
Bistro Točkica na Trešnjevci novi je zagrebački restoran u kojem se odlično jede! Oduševit će vas retro uređenjem koje odiše toplinom i u trenutku vas vratiti u djetinjstvo. Koncept se temelji na tradicionalnoj kuhinji, a jela je osmislio chef Mario Čepek. U kratkom vremenskom periodu Točkica je postala omiljeno mjesto za obiteljski ručak, a gosti posebno hvale njihove štrukle i puricu s mlincima, jelo dana svake nedjelje. Obavezno morate rezervirati, a to možete učiniti na broj 01 3646 618.
Konoba Didov san
Mletačka 11 i Bencekovićeva 28
Jedna od lokacija ove konobe smjestila se na Gornjem gradu, u Mletačkoj 11, stoga će nedjeljni ručak u Didovom snu početi i završiti romantičnom šetnjom starim Zagrebom. Tradicionalna dalmatinska kuhinja dočekat će vas u toplom interijeru uređenom uz pomoć starinskih detalja. Ako ste pak bliže Bundeku, posjetite drugu lokaciju na Kajzerici (Bencekovićeva 28) i uživajte u istoj domaćoj kuhinji. Više o jelovniku i rezervacijama doznajte na linku.
Stari Fijaker
Mesnička 6
Zaželite li se purice i patke s mlincima, sarme, bunceka ili krvavica ili zagorske juhe, svratite u legendarni gastro dragulj u centru grada. Ovdje se poštuju tradicionalni zagrebački i zagorski okusi. Domaćini s ponosom ističu da je kod njih priprema jela doslovno domaća, te da od mesa do mlinci, štrukla, njoka, rezanaca, štrudla, gibanica i ostalog nude najbolje i provjerenu kvalitetu. Vjerujte nam, ovdje ćete osjetiti duh starog Zagreba i uživati u izvrsnoj hrani! Rezervirajte na linku ili na broj 01 4833 829.
Foto: Instagram (@okrugljak, @bistro_tockica)