Restoran Conlemani u Splitu razvijen je kao inovativni gastronomski koncept, ali i kao vrhunska suradnja hotela Le Meridien LAV s arhitektonskim studijem Nous Design iz Londona. Dizajner interijera Nir Gilad prostoru je, koji se sastoji od prostrane terase i unutrašnjeg dijela, svojim dizajnerskim intervencijama udahnuo prepoznatljivi duh Italije. Ovime je sa studijem Nous Design nastavljena suradnja prethodno ostvarena na uređenju Lounge bara i restorana 7 palmi otvorenog prošloga ljeta na plaži hotela.
Projekt preuređenja trajao je četiri mjeseca tijekom kojih je dizajner, pored nekoliko smjernica od strane hotela, imao potpunu slobodnu volju prepustiti se kreativnom radu. Tom uspješnom sinergijom i kreativnom slobodnom stvoreno je mjesto gdje možete uživati u talijanskom stilu života i istražiti pravi smisao talijanskog la dolce vita.
Kompletan projekt restorana Conlemani, od ideje preko preuređenja do samog otvorenja, razvijen je u manje od devet mjeseci, a na projektu je surađivao tim međunarodnih hotelsko-gastronomskih eksperata. Pored Nous Design studija koje smo već spomenuli, u razvijanje projekta bile su uključene dvije londonske tvrtke, Planet Food & Beverage Consulting i Vision Hotel Asset Managment.
Sigurno je kako će svaki gost kojem je uz gastronomsko iskustvo važna i emocija posjetiti te pronaći užitak i strast u splitskom restoranu Conlemani, bez obzira na to je li on istinski gastro istraživač, moderan ‘foodie’ ili pak jednostavno uživa u ukusnoj hrani.
U restoranu Conlemani sve je rađeno sa stilom, baš kako to rade Talijani. Od kuhinje, posluge do dizajna interijera i muzike, sve prati dodir talijanske kulture. A odlične pizze spravljene po originalnoj talijanskoj recepturi ili ukusna tjestenina zadovoljit će svako nepce. Hrana u restoranu Conlemani priprema se od najsvježijih namirnica, s puno emocija, a zahvaljujući strasti i ljubavi s kojom se hrana priprema, sigurno je kako će svaki gost osjetiti dašak susjedne zemlje.
Više na službenoj stranici hotela.
Foto: Domagoj Blažević