Francuski tost je odličan način da iskoriste stari kruh koji vam je preostao, te s vama dijelimo recept za ovaj slatki i jednostavni obrok!
Sastojci:
1 jaje
1/2 šalice mlijeka
1/2 žlice čiste vanilije ili vanilin šećera
prstohvat cimeta
maslac
2 tosta (ili kriške kruha)
Umutite jaje s mlijekom, vanilijom i cimetom.
Umočite kruh u smjesu par sekundi s obje strane, dozvolite da upije.
Zagrijte tavu (srednja temperatura), dodajte komad maslaca.
Kad se rastopi, pecite tost dok ne postane zlatno-smeđe boje.
Služite uz javorov sirup, ili u domaćoj verziji uz med i sveže voće.
Dobar tek!
p.s. ukoliko želite da veću količinu tosta, pravi odnos je: 1 jaje i 1/4 šalice mlijeka te začina prema ukusu.
Preuzeto s bloga Fashion and Style by Vanja Milićević.
Foto: Vanja Milićević