Svatko od nas ima bar jedan recept za riblju paštetu koji rado pripremamo u svakoj prigodi. Uvijek baš za taj recept, volimo reći da je najbolji. Ovoga puta, donosimo malo drugačiji okus koristeći začine tipične za azijsku kuhinju. U novom ruhu bez majoneze, jednostavna i lagana, a okusom svježa, zaintrigirati će vaša osjetila. Pripremite nepce, ovo je riblja pašteta sa korijanderom, limetom i avokadom! Možda vam od sada baš ovaj recept postane omiljeni!
Sastojci:
1 velika limenka tune (u maslinovom ulju)
1/2 crvenog luka
1 manji avokado
1 stabljika celera (bez lišća)
1 žlica limunove korice
2 žlice svježe nasjeckanog korijandera
1/2 soka limete
Sol i papar
Priprema:
Luk, celer i korijander sitno nasjeckajte. Avokado ogulite i prelijte limetinim sokom. Tunu izvadite iz
limenke zajedno s maslinovim uljem. Sve navedene sastojke pomiješajte. Po vlastitom ukusu
posolite i popaprite. Dodajte limunovu koricu. Dobro još jednom sve promiješajte. Ukoliko želite da
pašteta bude glatka, smiksajte je u blenderu ili štapnim mikserom. Namažite na kruh i po želji
ukrasite svježim korijanderom.
Ovaj, no i druge primamljive zdrave recepte pronađite na Instagram blogu Kuživancija.