Slow living na jugu Dalmacije – St. Pietro u blizini Cavtata ovoga ljeta je hit destinacija
Slow living na jugu Dalmacije – St. Pietro u blizini Cavtata ovoga ljeta je hit destinacija

Slow living na jugu Dalmacije – St. Pietro u blizini Cavtata ovoga ljeta je hit destinacija

Otkada je otvoren prije dvije godine restoran St.Pietro na otočiću Supetru u blizini Cavtata postao je nezaobilazno mjesto svima koji se ljeti nađu na samom jugu Hrvatske. U blizini Dubrovnika, u Konavlima, dijelu Hrvatske koji ostavlja bez daha svojom prirodnom ljepotom, ali i sadržajima rezerviranim za luksuzni odmor, pronaći ćete mali raj u kojem će se odmoriti sva vaša osjetila.

Otvorenjem sezone prošlog vikenda, na kojem su nazočila brojna poznata lica i istinski ljubitelji izvrsne hrane, prisustvovali smo i mi, uvjerivši se kako je upravo ovaj dio Jadrana najbolji izbor za odmor svih oni koji vole i žele istinski uživati u životu.

st.pietro

Lokacija na jednom od najljepših dijela Jadrana

U blizini dubrovačke zračne luke i samog Dubrovnika, prekrasnog grada simbola hrvatskog turizma, a opet daleko od vreve – tako možemo opisati Cavtat. Cavtat, sjedište općine Konavle, odiše prirodnom, duhovnom, kulturnom i povijesnom pripadnošću Dubrovačkoj republici. Nekadašnja značajna rimska kolonija, danas je važan dio ovog područja koji još uvijek podsjeća na neka starija tradicionalna vremena.

st.pietro-naslovna
hotel-vallum-2

Šećući gradom možete posjetiti rodnu kuću Vlahe Bukovca, najznačajnijeg hrvatskog slikara, Mauzolej obitelji Račić kojeg je izgradio Ivan Meštrović, Muzej morskih školjki, Zavičajni muzej Konavala, ali i uživati u predivnom prirodnom krajoliku kojeg ovaj poluotok pruža. More je ovdje nestvarno čisto, a široki plavi horizont poziva na putovanja na koja se tek trebate otisnuti.

st.pietro-otvorenje1

St. Pietro – gastronomska priča za istinske ljubitelje vrhunske hrane

No, prvo putovanje koje vas svakako čeka u ovome kraju je ono gastronomsko. Konavle, Dubrovnik i cijelo ovo područje poznati su u cijelom svijetu po svojim gastronomskim pričama koje se stvaraju i pričaju već stoljećima. Jedna od njih, koja itekako zaslužuje biti ispričana, utjelovila je tradiciju i bogato naslijeđe ovih prostora s vrhunskim modernim gastronomskim idejama.

st.pietro-otvorenje3

Restoran na otočiću St. Pietro postao je sinonim za luksuz, kvalitetu i inovaciju. Izvrsna kuhinja, vođena Angelom Arsovskim, koji je svoju karijeru izgradio na iskustvu rada u brojnim restoranima s Michelinovom zvjezdicom utjelovljuje sve elemente podneblja koristeći starinske recepte i domaće pomno odabrane namirnice uz posebno skretanje pažnje na principe održivosti.

„Važno nam je svakom gostu priuštiti prvoklasnu uslugu na svjetskom nivou. Uz starinske recepte, lokalnu hranu i mali pomak prema modernom kulinarstvu, to i uspijevamo treću godinu za redom. Svaku sezonu trudimo se unijeti inovaciju pa je tako i ove godine predstavljen novi menu za koji vjerujem da će oduševiti sve one koji nas odluče posjetiti i uživati u sjajnoj kuhinji“, izjavio je Đino Kralj, direktor St. Pietra.

st.pietro-otvorenje4

Svježa riba s naglaskom na izvrsnost, ono je što će krasiti i posebno za ovu godinu kreirani menu. Veliki dio svoje zanimljivosti restoran duguje poziciji na jugu u Jadranskom moru i predivnom prirodnom pejzažu koji ga krasi, a zbog čega ime St. Pietro (Sv. Petar) koje se u kršćanskoj religiji vezuje uz simboliku vrata raja, utjelovljuje u potpunosti rajsko, hedonističko iskustvo koje otok nudi.

st.pietro3
st.pietro4

Slow living filozofija

U današnjem ubrzanom svijetu i stresu koji nas svakodnevno okružuje, biti prisutan u trenutku i istinski uživati u pravim vrijednostima predstavlja veliki izazov. Upravo je zato važno usporiti, osjetiti, okusiti, prepustiti se. Kreacija naše idealne svakodnevice itekako ovisi o tome na koji ćemo način i što upijati oko sebe i zato je važno misliti na detalje. Na otočiću Supetru možete započeti svoje putovanje prema unutarnjem miru i harmoniji. Bilo da se želite opustiti u lounge baru ispijajući koktele majstora miksologije, pojesti ručak ili večeru uz najljepšu vizuru Jadranskog mora ili se pak sakriti od pogleda u jednoj od posebno izdvojenih cabana na otoku, sigurno je da će uživati u rajskom iskustvu kojeg St. Pietro u svom imenu utjelovljuje.

st.pietro-hotel-vallum19

Predivna vegetacija prirodnog otočkog arboretuma prepunog agruma i drugih autohtonih biljaka uz spoj tradicionalne recepture i modernog pristupa kuhinji, oduševit će i najizbirljivije goste koji će uskoro pod istoimenim St. Pietro brendom moći u potpunosti uživati i u ekskluzivnom smještaju hotela Vallum smještenog u neposrednoj blizini otoka Supetra. Ovdje ništa nije građeno stihijski i kontra prirode, baš naprotiv, ovdje možete iskusiti kako izgleda kada čovjek gradi i radi u kontaktu s prirodom, kada je sve podređeno tome da prati i osluškuje bilo, ovdje nevjerojatno lijepe, prirode.

Hotel Vallum

Kako biste u potpunosti i bez opterećenja uživali u miru koje odmor u ovom kraju Hrvatske nudi, pobrinut će se osoblje hotela Vallum koji uskoro otvara svoja vrata. Ekskluzivni smještaj hotela u neposrednoj blizini otoka Supetra stavit će točku na i vašem iskustvu potpunog doživljaja ovog kraja.

Minimalizam za maksimalni osjećaj luksuznog odmora

Četiri depandanse hotela Vallum nazvane su po vjetrovima koji pušu s četiri strane svijeta – Jugo, Bura, Levanat i Maestral, a uređene su uz nepogrešiv osjećaj za eleganciju i luksuz. Minimalizam je uz premium detalje u hotelskim sobama ili apartmanima, glavno obilježje ovog dijelića raja osmišljenog za odmor uz pogled na Jadransko more i prirodne ljepote krajolika. Kada odlučite sebe i svoje vrijeme staviti ga na prvo mjesto, a da ono ne zauzima mjesto prirodi, odabrat ćete odmor za sva osjetila koja ćete, vjerujemo, dugo pamtiti. Više o restoranu St. Pietro saznajte ovdje.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori