Slow living na jugu Dalmacije – St. Pietro u blizini Cavtata ovoga ljeta je hit destinacija
Otkada je otvoren prije dvije godine restoran St.Pietro na otočiću Supetru u blizini Cavtata postao je nezaobilazno mjesto svima koji se ljeti nađu na samom jugu Hrvatske. U blizini Dubrovnika, u Konavlima, dijelu Hrvatske koji ostavlja bez daha svojom prirodnom ljepotom, ali i sadržajima rezerviranim za luksuzni odmor, pronaći ćete mali raj u kojem će se odmoriti sva vaša osjetila.
Otvorenjem sezone prošlog vikenda, na kojem su nazočila brojna poznata lica i istinski ljubitelji izvrsne hrane, prisustvovali smo i mi, uvjerivši se kako je upravo ovaj dio Jadrana najbolji izbor za odmor svih oni koji vole i žele istinski uživati u životu.
Lokacija na jednom od najljepših dijela Jadrana
U blizini dubrovačke zračne luke i samog Dubrovnika, prekrasnog grada simbola hrvatskog turizma, a opet daleko od vreve – tako možemo opisati Cavtat. Cavtat, sjedište općine Konavle, odiše prirodnom, duhovnom, kulturnom i povijesnom pripadnošću Dubrovačkoj republici. Nekadašnja značajna rimska kolonija, danas je važan dio ovog područja koji još uvijek podsjeća na neka starija tradicionalna vremena.
Šećući gradom možete posjetiti rodnu kuću Vlahe Bukovca, najznačajnijeg hrvatskog slikara, Mauzolej obitelji Račić kojeg je izgradio Ivan Meštrović, Muzej morskih školjki, Zavičajni muzej Konavala, ali i uživati u predivnom prirodnom krajoliku kojeg ovaj poluotok pruža. More je ovdje nestvarno čisto, a široki plavi horizont poziva na putovanja na koja se tek trebate otisnuti.
St. Pietro – gastronomska priča za istinske ljubitelje vrhunske hrane
No, prvo putovanje koje vas svakako čeka u ovome kraju je ono gastronomsko. Konavle, Dubrovnik i cijelo ovo područje poznati su u cijelom svijetu po svojim gastronomskim pričama koje se stvaraju i pričaju već stoljećima. Jedna od njih, koja itekako zaslužuje biti ispričana, utjelovila je tradiciju i bogato naslijeđe ovih prostora s vrhunskim modernim gastronomskim idejama.
Restoran na otočiću St. Pietro postao je sinonim za luksuz, kvalitetu i inovaciju. Izvrsna kuhinja, vođena Angelom Arsovskim, koji je svoju karijeru izgradio na iskustvu rada u brojnim restoranima s Michelinovom zvjezdicom utjelovljuje sve elemente podneblja koristeći starinske recepte i domaće pomno odabrane namirnice uz posebno skretanje pažnje na principe održivosti.
„Važno nam je svakom gostu priuštiti prvoklasnu uslugu na svjetskom nivou. Uz starinske recepte, lokalnu hranu i mali pomak prema modernom kulinarstvu, to i uspijevamo treću godinu za redom. Svaku sezonu trudimo se unijeti inovaciju pa je tako i ove godine predstavljen novi menu za koji vjerujem da će oduševiti sve one koji nas odluče posjetiti i uživati u sjajnoj kuhinji“, izjavio je Đino Kralj, direktor St. Pietra.
Svježa riba s naglaskom na izvrsnost, ono je što će krasiti i posebno za ovu godinu kreirani menu. Veliki dio svoje zanimljivosti restoran duguje poziciji na jugu u Jadranskom moru i predivnom prirodnom pejzažu koji ga krasi, a zbog čega ime St. Pietro (Sv. Petar) koje se u kršćanskoj religiji vezuje uz simboliku vrata raja, utjelovljuje u potpunosti rajsko, hedonističko iskustvo koje otok nudi.
Slow living filozofija
U današnjem ubrzanom svijetu i stresu koji nas svakodnevno okružuje, biti prisutan u trenutku i istinski uživati u pravim vrijednostima predstavlja veliki izazov. Upravo je zato važno usporiti, osjetiti, okusiti, prepustiti se. Kreacija naše idealne svakodnevice itekako ovisi o tome na koji ćemo način i što upijati oko sebe i zato je važno misliti na detalje. Na otočiću Supetru možete započeti svoje putovanje prema unutarnjem miru i harmoniji. Bilo da se želite opustiti u lounge baru ispijajući koktele majstora miksologije, pojesti ručak ili večeru uz najljepšu vizuru Jadranskog mora ili se pak sakriti od pogleda u jednoj od posebno izdvojenih cabana na otoku, sigurno je da će uživati u rajskom iskustvu kojeg St. Pietro u svom imenu utjelovljuje.
Predivna vegetacija prirodnog otočkog arboretuma prepunog agruma i drugih autohtonih biljaka uz spoj tradicionalne recepture i modernog pristupa kuhinji, oduševit će i najizbirljivije goste koji će uskoro pod istoimenim St. Pietro brendom moći u potpunosti uživati i u ekskluzivnom smještaju hotela Vallum smještenog u neposrednoj blizini otoka Supetra. Ovdje ništa nije građeno stihijski i kontra prirode, baš naprotiv, ovdje možete iskusiti kako izgleda kada čovjek gradi i radi u kontaktu s prirodom, kada je sve podređeno tome da prati i osluškuje bilo, ovdje nevjerojatno lijepe, prirode.
Hotel Vallum
Kako biste u potpunosti i bez opterećenja uživali u miru koje odmor u ovom kraju Hrvatske nudi, pobrinut će se osoblje hotela Vallum koji uskoro otvara svoja vrata. Ekskluzivni smještaj hotela u neposrednoj blizini otoka Supetra stavit će točku na i vašem iskustvu potpunog doživljaja ovog kraja.
Minimalizam za maksimalni osjećaj luksuznog odmora
Četiri depandanse hotela Vallum nazvane su po vjetrovima koji pušu s četiri strane svijeta – Jugo, Bura, Levanat i Maestral, a uređene su uz nepogrešiv osjećaj za eleganciju i luksuz. Minimalizam je uz premium detalje u hotelskim sobama ili apartmanima, glavno obilježje ovog dijelića raja osmišljenog za odmor uz pogled na Jadransko more i prirodne ljepote krajolika. Kada odlučite sebe i svoje vrijeme staviti ga na prvo mjesto, a da ono ne zauzima mjesto prirodi, odabrat ćete odmor za sva osjetila koja ćete, vjerujemo, dugo pamtiti. Više o restoranu St. Pietro saznajte ovdje.
Foto: PR