Hit ljetno piće
Ovo je definitivno bila dobra godina za prosecco koji se odjednom u najrazličitijim oblicima pojavio na tržištu i osvojio mase. Najfiniji je kad se ispija ohlađen i sam, no možda je najpopularnija varijanta bila ona sladoledna.
Prosecco Doughnuts
Na sličnom tragu nastala je još jedna suradnja, iako nažalost u SAD-u i daleko od naših gladnih očiju. Vinarija Ruffino Wines i slastičarnica specijalizirana za američke krafnice Doughnut Project udružili su se i stvorili prosecco doughnuts. Inicijalno samo za obilježavanje Dana prosecca, no fina je slastica još uvijek dostupna u njujorškoj četvrti West Village.
Klasična američka krafna u svojoj šećernoj glazuri ima dodatak prosecca, a ukrašena je jestivim ružičastim i bijelim perlicama, zlatnim listićima i jestivim ružičastim šljokicama. Odmah je, razumljivo, postala apsolutni hit na Instagramu.
Iako ovu kombinaciju još nismo isprobali u vlastitim kuhinjama, sigurni smo da bi se moglo nešto pripremiti i kod kuće. Uz klasičan recept samo treba napraviti glazuru od šećera i prosecca te ukrasiti krafnicu jestivim perlicama. Možda neće biti identično, ali ne bi se trebali razočarati.
Foto: Instagram