Pelješac je poluotok s dugom i bogatom kulturom i tradicijom, no osim povijesti, kulturnih znamenitosti i prirodnih ljepota, poznat je i po svojim vinima. Na nekih sat vremena sjeverno od Dubrovnika, u gradu Drače, na poluotoku Pelješcu, otvorila se prva podvodna vinarija. Iz vinarije Edivo vina kreirali su utočište ispod razine mora, no isto tako pozivaju svoje goste da zarone i istraže vinariju. Tijekom zarona svi gosti će naići na razne iznenađujuće stvari, a sigurno je najzanimljiviji stari potopljeni brod u uvali Mali Ston.
Ovaj avanturistički događaj cijelo vrijeme se događa u moru. Vino se nakon sazrijevanja na kopnu sprema u amfore te putuje ispod razine mora na jednu ili dvije godine. Ovakvo jedinstveno spremanje vina daje mu poseban okus i aromu koja asocira na onu dalmatinske borove šume. Sve amfore su dobro zatvorene čepovima i s dva sloja gumenog zatvarača. Amfore su pakirane u škrinje i kaveze pod ključem kako bi se spriječila njihova krađa.
Ako, pak niste zainteresirani za ronjenje i posjet podvodnoj vinariji, vino također možete kupiti, na suhom. Sve o vinariji, proizvodnji te na kraju i prodaji vina možete saznati na edivovina.hr te na Facebook stranici.
T.R.
Foto: Edivo vina