Renomirani hrvatski kuhari Marin Medak i Tvrtko Šakota prije par dana otvorili su u srcu Zagreba, na adresi Jurišićeva 2a, street food restoran Taco’s & Burger Barr. Tvrtko Šakota vodi kuhinju i osmišljava jela i koncepte tako da ćete tamo moći kušati i njegov kruh sa kvinojom i petnaestogodišnjim njegovim starterom.
Ovim potezom svakako su obogatili street food scenu Zagreba, a svojom ponudom sigurno će razveselite sve ljubitelje tacosa, burgera te nešto drugačijih jela s elementima južnoameričke kuhinje. Odlučili su burgere i tacose dići na jedan viši nivo – originalne tortille, domaća brioš peciva s prirodnim kvasom, meso vrhunske kvalitete, originalne homemade salse i sl. Koriste tradicionalne sastojke južnoameričkih krajeva, ali kroz jedan moderan izričaj.
Tu su marinade bazirane na voćnim dimljenim chilli papričicama, autentične namirnice poput kvinoje, amaranta i crnog graha, emulzije agruma, a ni deserti nisu manje zanimljivi jer ćete u njima naći sastojke poput Mezcala (meksičko žestoko piće dimljena okusa koje se dobiva od Karipske agave), limete, piloncilla (nerafinirani meksički šećer). Većina jela se finišira na roštilju što im daje poseban okus.
Da bi doživljaj bio potpun, u svojoj ponudi imaju i nekoliko vrsta točenog craft piva, uključujući San Servolo crveno, Novu Rundu APA i Garden IPA. U Taco’s & Burger Barru svakodnevno su u ponudi začinjene vode umjesto kupovnih, agua fresca sa svježim začinima i voćem, a uskoro ćete moći kušati i koktele.
Za novosti o meniju pratite Facebook stranicu, a uskoro donosimo i priču o atmosferi i ambijentu Taco’s & Burger Barra.
T.R.