Stancija Meneghetti u Istri mjesto je rajskog odmora za dušu i tijelo. Izgrađena kao usputna stanica za predah autrougarskim časnicima prije odlaska na Brijune godinama je stajala zaboravljena dok je 2001. nisu preuzeli i potpuno preuredili Romana i Miroslav Plišo. Timu se 2010. priključuje Goran Hanžek, dok je Walter Filiputti, svjetski priznati enolog, preuzeo brigu o vinima.
Danas ćete na istoj lokaciji pronaći wine hotel i spa, restoran te vinariju. Prošle je godine Meneghetti ekstenzivno renoviran, prošireni su smještajni kapaciteti novim prekrasnim suitevima i rezidencijama s njihovim vlastitim terasama i vrtovima, dodane su nove terase i restoranske sale, proširen je spa, izgrađen novi bazen uz postojeća dva i u sve je unesena najsuvremenija oprema uz pomno promišljen dizajn.
U nepreglednom istarskom zelenilu, među maslinama i vinovim lozama, u neposrednoj blizini Bala, wine hotel, restoran i vinarija mjesto su gdje ćete poželjeti pobjeći od stresa i umora. Rustikalni štih nadograđen je modernim stilom, obilje drveta u unutrašnjosti daje posebnu toplinu, dok kamen na vanjskoj strani priča svoju autentičnu priču.
U interijer su uneseni antikni komadi namještaja i kombinirani s najboljim od suvremenog dizajna. Želja za dodatnim opuštanjem odvest će vas u spa, a zrake sunca hvatat ćete na terasi vanjskog bazena, uživajući u miru i tišini lokacije.
No ako ste samo u prolazu, nemojte zaobići restoran Meneghetti koji je otvoren svaki dan za ručak i večeru. Moderno interpretirana kuhinja bazirana na lokalnim namirnicama u izvedbi chefova Danijele Pifar i Bojana Vukovića neće vas ostaviti ravnodušnima, a uz sve će se sljubljivati vrhunska Meneghetti vina i maslinova ulja koja se proizvode na samom imanju.
Ako smo vas uvjerili da je ovo vaša sljedeća destinacija, makar za kratki posjet, sve potrebne informacije o Meneghettiju pronaći ćete na službenoj web-stranici.
Foto: Meneghetti