Ako imalo naginjete na ‘zelenu stranu’ i volite vegetarijansku hranu, zasigurno ste prolazeći Zagrebom skrenuli u Green Point u Varšavskoj 10 te isprobali nešto iz njihove ponude. Falafel, burgeri od konoplje, brojni zdravi sokovi… izbor je bogat, a nedavno proširenje prostora dokaz je velike potražnje.
Naime, Green Point je do sad poslovao kao uobičajeni’take out restoran gdje su se jela konzumirala ‘s nogu’, no to se promijenilo dodavanjem još jedne prostorije s dovoljno sjedaćih mjesta. Koncept restorana je ostao isti, i dalje se radi o jelima koja ne zahtijevaju vaše vrijeme, a kako bi dodatno osvježili ponudu udružili su snage s Mihaelom Devescovi, vlasnicom portala i autoricom kuharice ‘Sirova hrana’ uz čiju pomoć su kreirali raw menu koji već danas možete isprobati.
Uz zdravu grickalicu, čips od kelja, na jelovniku su sada sirove ‘špagete’ od tikvica, svježih krastavaca i mrkve s umakom od indijskih oraščića, špinata i oraha ili pestom od rajčice čija je priprema apsolutno jednostavna jer povrće samo treba naribati na duže rezance, zasebno smiksati indijske oraščiće, špinat i orahe te s umakom preliti narezano povrće. Ono što je jedna od pozitivnih strana sirove prehrane je baš ta brzina pripreme uz koju i dalje dobivate hranjivo i zdravo jelo.
Špagete funkcioniraju kao glavno jelo, a za desert isprobajte apsolutno fenomenalnu sirovu tortu od borovnica kojom smo oduševljeni. Priprema ove torte isto neće oduzeti previše vašeg vremena, samo za podlogu morate smiksati bademe, indijske oraščiće i agavin sirup te borovnicu, vaniliju, kokosovo ulje i limunov sok za kremu. Torta se mora dobro ohladiti prije jela, a točan recept vam ipak nećemo otkriti već ćemo vas uputiti da tortu sami isprobate u Green Pointu.
Kao dio raw menija, ali i stalne ponude, tu su i sokići. Žuti je energy booster (pod nazivom Happy Day), a sastoji se od naranče, limuna, ananasa i jabuke. Zeleni je za detox (Green), a u njega idu jabuka, banana, blitva i đumbir, dok crveni Red Lady privlači svojom bojom i sastojcima – ciklom, mrkvom, limunom, grejpom, narančom i jabukom. Svi sirovi obroci su veganski.
Foto: Rajna Raguž (RRvizual)