Na najnovijem Journal Lifestyle Sessionu druženje je proteklo u znaku Istre – na Pasta & Wine Sessionu naši gosti bili su Iris Cekuš, Pedro Soltz, Lucija Lugomer, Marko Vuletić, Meri Goldašić, Jelena Perić i Lana Mandarić. Naši su gosti, predvođeni Michelinovim chefom Mariom Mandarićem i u društvu osnivačice Journala Ive Radić, izrađivali tjesteninu, a zatim ju kuhali, pripremali umake, a potom uživali u obroku i vinu.
Družili smo se u showroomu KitchenAida, a svi su gosti tjesteninu izrađivali upravo na njihovim prepoznatljivim KitchenAid mikserima s nastavcima za različite tjestenine. Sve namirnice i sastojke za pripremu jela, kao i sva pića, omogućio je Konzum. Naši su gosti nakon zabavnog i edukativnog druženja kući ponijeli dva goodie baga.
Konzum goodie bag
Konzumov goodie bag sadržavao je proizvode iz njihove aktualne ponude “Najbolje iz Istre i Kvarnera” kojom pokušavaju približiti lokalne proizvode i proizvođače široj publici.
Za goodie bag su odabrani vrhunski proizvodi, a prvi koji se našao u vrećici je Ol Istria ekstra djevičansko maslinovo ulje. Tu su i domaći istarski fuži od durum pšenice s jajima, brenda Klara Marić koji svoje tjestenine proizvode na jedinstven i tradicionalan način. U vrećici se našao i još jedan proizvod neophodan za pripremu vrhunskog istarskog specijaliteta; Zigante tartufi i šampinjoni.
Konzum u sklopu platforme Najbolje iz Hrvatske od 2020. godine podržava i promiče domaće proizvode zavičajnih regija naše zemlje, a osim samih proizvoda koje možete pogledati u katalogu, donose nam i inspiraciju i ideje za pripremu tradicionalnih jela.
KitchenAid goodie bag
Drugi goodie bag sadržavao je korisne i praktične proizvode brenda KitchenAid koji u svakom domu pomažu u pripremi jela. Prvi proizvod u goodie bagu bila je velika KitchenAid kuharica koja sadrži 150 recepata za ukusna i jednostavna jela za svaku prigodu. Tako u kuharici možete pronaći recepte za guacamole, domaći chorizo, tatarski losos, curry piletinu, domaću tjesteninu, ali i genijalne slastice. Idući proizvod u vrećici bio je KitchenAid kalup za muffine s premazom koji sprečava lijepljenje hrane i olakšava čišćenje jer je periv u perilici posuđa. Tu je bila i čvrsta pjenjača od nehrđajućeg čelika koja je također periva u perilici posuđa, te otvarač za konzerve s visokokvalitetnom oštricom od nehrđajućeg čelika.
Svi KitchenAidovi proizvodi savršen su spoj profesionalne kuhinjske učinkovitosti, kvalitete i bezvremenskog dizajna, pa tako u svaku kuhinju unose dozu osobnosti, razigranosti ali i pouzdanosti, a njihovo korištenje uvelike olakšava i ubrzava svakodnevne zadatke.
Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji Journal Lifestyle Session eventa Pasta & Wine. Hvala Konzum i KitchenAid.
Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji novog izdanja.
Zahvaljujemo KitchenAidu na lokaciji za održavanje eventa.
Zahvaljujemo Konzumu i KitchenAidu koji su omogućili i realizaciju Journal goodie baga.
Kako je izgledala atmosfera na događanju pogledajte OVDJE.
Foto: Matej Rebernišak, Luka Rebernišak
Grafičko oblikovanje: Ante Begić