Kuhano vino na dva načina

Kuhano vino na dva načina

Osnovno blagdansko piće za duge tople večeri svakako je kuhano vino. Iako je proslava dočeka Nove godine iza nas, još smo u blagdanskom raspoloženju te koristimo ovu zimsku atmosferu da svaki (posljednji) trenutak takvim i učinimo.

Tražeći recept za savršeno kuhano vino (ne, nismo ga htjeli samo prokuhati sa cimetom, klinčićem i šećerom) naišli smo na blog howsweeteats.com s odličnim zimskim receptima i još boljim receptom za kuhano vino. Zapravo, za dvije vrste kuhanog vina.

mulled wine post 3

Neki vole više crno, neki bijelo, a mi donosimo recepte za obje varijante, tako da će svatko moći uživati u ovom dragocjenom zimskom napitku.

Krenimo s uputama za oba recepta – i crno i bijelo vino začinjena su s jabukovačom, vanilijom i voćem. Crno je zaslađeno s javortovim sirupom, dok je bijelo zaslađeno s kombinacijom meda i đumbira. Oboje su odlična kombinacija okusa, to morate priznati!

mulled wine post 2

Obje vrste vina servirajte s štapićem cimeta umjesto slamke i sa zvjezdastim anisom i komadićima voća. Efekt je zagarantiran.

Sastojci za kuhano bijelo vino:

1 boca suhog bijelog vina, npr chardonnay
1 1/2 šalice jabukovače
1/3 šalice meda
1/3 šalice brusnica
1 narezana naranča
1 anarezana jabuka
4 štapića cimeta
1 mahuna vanilije
1 čajna žličica klinčića
1 komad (veličine čajne žličice) đumbira

Sastojci za kuhano crno vino:

1 boca polusuhog crnog vina, nrp cabernet
2 šalice jabukovače
1/3 šalice javorovog sirupa
1/3 šalice cijelih brusnica
1 narezana naranča
1 narezana jabuka
4 štapića cimeta
4 zvijezde anisa
1 mahuna vanilije
1 čajna žličica cijelih klinčića

mulled wine post 1

Sastojke za jedan i drugi recept zajedno odjednom promješajte i stavite kuhati na laganoj vatri. Čim vino krene vriti, ugasite vatru. Servirajte s navedenim sastojcima u čašama, ne zaboravite štapiće cimeta umjesto slamki!

T.R.

Foto: Instagram, Facebook

Učitati još
Zatvori