Iako se nekako prišuljao iza ugla i sve nas iznenadio, počeo je prosinac. Nekima pomalo brzo, dok su ga drugi jedva čekali. Mi spadamo u ovu drugu skupinu koja se jako veslila ovom divnom blagdanskom periodu. Kako to obično biva ovaj dio godine rezerviran je za osvrtanje na prošle mjesece i rekapitualiciju svega što smo u 2023. godini postigli, a kako bismo godinu zaključili na najljepši mogući način, sezonu slavlja otvorili smo Journal Xmas dinner eventom. Ova ekskluzivna večera u organizaciji Journal.rs ekipe održana je u prekasnom povijesnom ambijentu Belog dvora u Beogradu – nekadašnjoj rezidenciji tamošnje kraljevske obitelji. Pridružili su nam se suradnici, partneri i prijatelji koji su, svatko na svoj način, obilježili godinu na izmaku.
Beli dvor poslužio je kao savršena scenografija, čime je ekskluzivni Journal Xmas Dinner postao elegantna svečanost i jedinstvena večera koja će svima dugo ostati u pamćenju. Crvena boja dominirala je godinom na izmaku, a uz to nas i neodoljivo podsjeća na blagdane, baš zato neizostavni su bili crveni stoljnaci brenda Merla, zbog kojih je večera izgledala baš poput onih u božićnim filmovima. Da cjelokupna atmosfera dodatno potakne blagdanski duh, pobrinula se beogradska cvjećarnica Merci.
Tko je sve došao?
Pozivnicu za ovu ekskluzivnu božićnu večeru dobilo je samo odabrano društvo.
Predvodila ih je osnivačica Journal.hr i Journal.rs portala – Iva Radić. Bili su tu i Seka Aleksić, Goran Bogdan, Svetlana Bjelan, Dunja Jovanić, Ena Luna, Ema Luketin, Dušan Petrović, Pave Elez i mnogi drugi. Naravno, tu su bili i naši dragi klijenti i partneri bez kojih ova godina ne bi bila ista. Posljedna postaja prije nego šro su zauzeli svoja mjesta za stolovima bio je slavni Journal photo wall na kojem se baš svi žele fotografirati.
Naše uzvanike dočekalo je piće dobrodošlice, a na crvenom tepihu naš dvojac s mikrofonima – Vladimir Gašić i Anastasija Grujić koji su pripremili pitanja za naše goste kako bi ova večer bila još zanimljivija.
Glazbeni nastup za pamćenje
Kao i obično, glazbeni spektakl je neizostavni dio svakog dobrog Journal partyja. Ovog puta, publika je uživala u hitovima jednog od trenutno najtraženijih regionalnih glazbenika – Matije Cveka. Atmosferu je užario miksom vlastitih dijela te hitova koje potpisuju Dino Dvornik, Oliver, Prince i mnogi drugi. Nakon njega na scenu je stupila DJ-ica Lea Davogić, uz koju su uvanici plesali do dugo u noć.
Blagdanski meni
Kako i dolikuje blagdanskoj večeri, tako je i Journal Xmas Dinner bio prepun delicija. Večera je krenula hladnim predjelom koje je uključivalo bruschette s mousseom od Mardešić sardina, tu je bila i plata s narescima. Raznovrsni meni i specijaliteti kreirani su tako da svatko od gostiju može uživati u najukusnijim delicijama, ali i kako bi otkrili nove, jedinstvene okuse.
- Mardešić je simbol hrvatske tradicije ribarstva, a njihova proizvodnja zasniva se na preradi riba isključivo iz Jadranskog mora, koja je bogata proteinima i predstavlja optimalan prirodni izvor omega-3 masnih kiselina. Zbog netaknutog mora iz kojeg dolazi, ova je riba ukusna i zdrava, a zbog brze i stručne obrade, zadržava fantastičnu strukturu i omogućuje gastronomsko iskustvo kakvo na stol mogu donijeti samo izvorne i prirodne namirnice.
Ništa bez dobre kapljice
Naravno, svaka dobra večera mora biti obogaćena i dobrom kapljicom. Među ostalim tu je bio i Somersby s dva okusa – legendarnom jabukom i novim okusom mandarine koja u sebi nema alkohola.
Ovaj pitki cider jedinstveno balansiranog okusa krasi umjerena slatkoća s neodoljivom aromom. Njegova intenzivna narančasta boja, pjenušava tekstura i optimistična aroma pokrenut će val dobre energije koja ne poznaje vremensko ograničenje. Za sve ljubitelje dobre zabave, za one koji se vole opustiti i uživati u dobrom društvu Somersby je pripremio recept koji predstavlja idealan balans sočnih i zrelih mandarina, koji je najbolje poslužiti u hladnoj, staklenoj čaši, punoj leda.
Goody bag
Naši gosti kući nisu otišli praznih ruku. Na izlazu ih je čekala naša poklon vrećica prepuna darova. Što su sve mogli naći unutra, pročitajte u nastavku.
Keune
Nova Keune linija SO PURE je veganska i ekološki prihvatljiva. Kao što i sami kažu, cilj Keunea je da ostave svijet boljim nego što su ga zatekli. Koliko vidimo u tome i uspijevaju. Linija je nježna kako prema kosi, tako i prema planetu. Naši gosti su dobili Keune kutiju s dva proizvoda iz SO PURE linije – SO PURE restore shampoo i SO PURE conditioner. Pure Restore šampon je namijenjen suhoj i štećenoj kosi. Ekstrakt opuncije hidrira svaki pramen iznutra prema van, čineći kosu vlažnijom i zdravijom. Pure conditioner, dubinsko hidrirajući regenerator s opuncijom služi za obnavljanje suhe i oštećene kose. Održava kosu bez težine.
Bioderma
U Goody bagu našla se Bioderma micelarna voda za čišćenje i uklanjanje šminke namijenjena tankoj i osjetljivoj koži. Pažljivo prateći preporuke dermatologa, Bioderma je kreirala micelarnu vodu i lansirala na kozmetičko tržište revolucionarni čistač Bioderma Sensibio H2O – prvu micelarnu vodu za čišćenje lica bez ispiranja, posebno dizajniranu za osetljivu kožu. Vrlo brzo postala je neizostavni dio svake rutine. Još jedan benefit ove micelarne vode je i to što umiruje kožu i poštuje njenu biološku ravnotežu.
dm
S obzirom na to da su hladni dani stigli, a s njima i problemi suhe kože, Journal se pobrinuo za to. Mislili smo na sve, zajedno s dm-om, pa su tako naši gosti dobili Alverde Intensive Repair kremu za lice s organskim avokadom, namijenjenu vrlo suhoj koži. Prirodni sastojci poput avokada, pčelinjeg voska, lipida i ekstrakta kamilice smiruju kožu i pospješuju njenu regeneraciju. Uz to, krema pruža koži elastičnost i osjećaj zategnutosti, umanjujući bore izazvane suhoćom kože. Poželjno ju je koristiti ujutro i navečer, na očišćenoj koži lica, vrata i dekoltea.
Vichy
Naš Goody bag obogaćen je s četiri Vichy proizvoda. Prvi proizvod je Liftactiv B3 serum koji je namijenjen uklanjanju hiperpigmentacijskih mrlja, kao i smanjenju bora. Uz pomoć njega ten izgleda ujednačeno i blistavo. Zatim, Liftactiv Retinol Specialist serum koji sadrži 0.2% čistog retinola. Služi za smanjenje vidljivih bora i sprječavanje nastanka novih, kao i drugih znakova starenja. Koristi se u večernjoj njegi. Treći proizvod koji se našao u goody bagu jeLiftactiv Collagen Specialist krema za dnevnu njegu. Obogaćena je s tri puta više peptida, čiji je cilj dobivanje tri puta više kolagena u koži. And last but not least – Liftactiv B3 Anti-dark spots krema sa SPF 50. Smanjuje nastanak i korigira vidljive hiperpigmentacijske mrlje. Prisjetite se, SPF bi trebali koristiti tijekom cijele godine.
Syoss
Detektirali smo da su nova pravila beauty igre svedena na obrve koje su ujedno i messy i uredne. A za postizanje ljepšeg oblika jedna stavka uvijek je nužna u svakoj make-up kolekciji – proizvod za njihovo popunjavanje. Syoss nam je pomogao u tome, i razveselio naše goste s dva proizvoda. Sa Syoss Brow Tint trajnom i profesionalnom bojom za obrve, koja se nalazi u našem goody bagu, obrve će biti istaknute, dobro definirane i intenzivnije. Njena profesionalna formula daje obrvama dugotrajan rezultat, a krema je lagane teksute i lako se nanosi. Drugi proizvod koji je Syoss izdvojio za goody bag je Syoss Keratin lak za kosu. Na bazi je tekućeg keratina, jača kosu i pruža joj dugotrajno učvršćivanje. Uz to, pomaže u zaštiti kose od vlažnosti i UV zračenja. Ne lijepi i ne masti kosu, lako se raščešljava i ne ostavlja ostatke u kosi.
Mardešić
Mardešić, šarmantni simbol hrvatske tradicije ribarstva, odlučio je naše goste obradovati sa svoja dva proizvoda. Jadranska sardina u marinadi od limuna i jadranska sardina u umaku sa povrćem. Prva je bez ulja, dok je druga gluten free. Tvornica ribljih konzervi Mardešić osnovana je 1905. godine u mjestu Sali na Dugom otoku, a 118 godina tradicije, uz modernu tehnologiju prerade, kupcima osigurava najvišu kvalitetu i superioran ukus. U Mardešiću se prerađuje riba isključivo iz Jadranskog mora, koja je bogata proteinima i predstavlja optimalan prirodni izvor omega-3 masnih kiselina.
Somersby
Somersby, omiljeno piće svih generacija, lansirao je novi proizvod – koji se našao u našem goody bagu. Somersby 0,0% Mandarina je novi osvježavajući okus bez alkohola. Ovaj pitki cider jedinstveno balansiranog ukusa krasi umerena slatkoća s neodoljivom aromom mandarine. Novi član Somersby obitelji, koji pored savršene simbioze okusa sadrži i 0% alkohola idealan je saveznik za predstojeće dane. Njegova intenzivna narančasta boja, pjenušava tekstura i optimistična aroma je idealna za sve ljubitelje dobre zabave, za one koji se vole opustiti i uživati u dobrom društvu.
Tu su još bili darovi BIG Fashiona, Grand kafe i Marsa.
Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji prvog Journal Xmas Dinnera: Mardešić, Martex, Frikom, Podrum Palić, Vinarija Zvonko Bogdan, Jack Daniels, Finlandia vodka, Somersby, VodaVoda, Grand kafa, Kosmaj Residence by Tesla Palace.
Zahvaljujemo agenciji Alert, S&Friends na organizaciji Journal Xmas Dinner-a, kao i Skymusic Production–u.
Zahvaljujemo i svim sponzorima i suradnicima koji su omogućili realizaciju Journal Goody Baga: Vichy, Keune, Bioderma, dm i brend Alverde, Syoss, InstaGrand, MARS, BIG Fashion, Mardešić, Somersby,kao i klijentima i saradnicima koji su bili zaduženi za dekoraciju: Arkadia event, za cvetne aranžmane Merci Flower Shop u saradnji sa Arkadia event, za novogodišnje jelke Vuk Tomić i njegov Christmas concept store Vukov božićni kutak, kao i Home design concept store Tilaa i Merla.
Foto: Monika Pavlović, Jakov Simović, Boško Karanović, Milan Petković, Dragan Mujan, Dalibor Danilović, Jelena Babić, Vesna Lalić