U utorak, 11. listopada u prostoru Barcaffe Academia održan je Journal x Barcaffè Artist Edition party. Na njemu je predstavljena Barcaffè Artist Edition kolekcija šalica nastala u suradnji s umjetnicima Slavenom Lunarom Kosanovićem i Sandrom Slavnićem. A što Sandro i Lunar kažu o suradnji, otkrivamo u Barcaffè Artist Edition intervjuu.
Suradnja Journala i Barcaffèa okupila je brojne poznate osobe iz svijeta umjetnosti, kulture, poduzetništva i gastronomije. Druženje starih i novih znanaca, koje povezuje ljubav prema ispijanju kave, potrajalo je do kasno u večer, a svojim prisustvom, atmosferi su pridonijeli Iva Radić, Ana Begić, Katarina Baban, Fabijan Pavao Medvešek, Filip Vidović, Mateja Sučević, Korana Marović te mnogi drugi.
Atmosfera opijena mirisom kave
A kako je izgledala ova zabava? Poput svake vrhunske zabave, uključivala je elemente hedonizma, s redom odlične kave, biranih pića i ukusne hrane. Svega toga sinoć je bilo u izobilju i pridonijelo je opuštenoj atmosferi po kojoj su Journal partyji i inače poznati.
Ilustracije koje osvajaju na prvu
Interijer su krasili crteži i inspiracijske poruke koje su za Journal x Barcaffè Artist Edition posebno osmislili umjetnici Slaven Lunar Kosanović i Sandro Slavnić. Ove ilustracije krase i posebnu ediciju šalica koja će biti dostupna na hrvatskom, slovenskom i srpskom tržištu. A kako izgleda ova predivna kolekcija, pogledajte OVDJE.
Kokteli od kave apsolutno su hit
Osim u zamamnom okusu i mirisu Barcaffè kave, uzvanici su uživali i u posebno osmišljenim Barcaffè koktelima – Arabella i Crema de Coffee, kojima se proteže dominantna note kave. Uz njih, bojom i okusom pažnju su plijenili i Artist Edition kokteli. Iza ljubičaste boje krio se koktel dopadljivog naziva Sweet Violeta, žuta nas je i vizualno odvela u egzotične krajeve u koktelu nazvanom Madre de Mexico, dok je plava boja krasila koktel Bluelime.
Hrana kojoj je teško odoljeti
Tijekom Journal x Barcaffè eventa uživalo se u Munchy meniju sastavljenom od prosciutto frapa, veggie gyoza s pikantnim soja sos/rice vinegar umakom, humus i falafel plate, gurmanskog burgera te libanonske ‘Tabbouleh’ salate. Također, uzvanici su uživali i u slatkom stolu ispunjenom zamamnom donutsima.
Foto: Matej Rebernišak i Bojan Zibar