Još jedan uskrsni vikend je ispred nas. Tradicija okupljanja oko stola, bez obzira za koliko uzvanika, inspirirala nas je da Journalov Uskrs osmislimo na jednoj terasi okupanoj sunčevim zrakama i s prvim znacima proljeća uživamo u brojnim delicijama.
Mala uskrsna gozba na otvorenom
U suradnji s dvoje hrvatskih kreativaca, jednom koja svoju inspiraciju pronalazi u uređenju interijera, a drugom koja je majstorica u kuhinji, kreirali smo stol koji je lako organizirati, replicirati i u vlastitom domu ponoviti – pogotovo ako imate terasu, ali čak i ako imate samo balkon. Maja Kranjec, poznatija na Instagramu kao @krameraj_ s kojom smo već nekoliko puta surađivali i Journal gastro blogerica Tatjana Pastuović Klaić koju prepoznajete kao @tanja.cookamigustam stvorile su svoju prozračnu, svježu magiju i ovim stolom imitirale prirodu koja se baš počela buditi.
Uređenje Maje Kranjec i jelovnik Tanje Pastuović Klaić
Grane koje su počele cvjetati i maslinove grančice poslužile su nam kao jedina cvjetna dekoracija u nekoliko vaza. Svoje mjesto na stolu dobila su i drvena i prepeličja i kokošja jaja kao dekoracija, a Maja je stol zamislila kao nježnu pozadinu koja nije odvlačila pozornost od hrane, ali smo u njoj zaista uživali. Bijela i bež boja bili su baza za najljepše posuđe i kristalne čaše, ubruse i svečani pribor, a okruženi zelenilom vrta poželjeli smo na ovoj terasi ostati cijeli dan. Kod postavljanja stola za svoje goste možete napraviti i vrlo jednostavne kartice s imenima te ih privezati na proljetne grančice, a Maja je kod slaganja kombinirala klasično posuđe i ono malo posebnije koje se onda još dodatno istaknulo. Izvucite ono najbolje što imate i poigrajte se se s uređenjem!
Tanja je ponukana vizualnom inspiracijom pripremila malu gozbu u tri slijeda – predjelo od lisnatog tijesta u kojem su glavnu riječ vodile omiljene šparoge, glavno jelo koje se sastojalo od mesne štruce, ukiseljenih jaja i nježne salate s rotkvicama i daikonom te deserta u kojem smo zamislili orahnjaču u malo drugačijoj, modernijoj izvedbi koju smo na kraju grickali uz kavu. Lagani okusi i svježina povrća savršeno su se uklopili u ideju ovog malo drugačijeg uskršnjeg ručka, no i dalje obuhvaćajući sve elemente na koje smo tradicionalno navikli.
Danas uživajte u ovoj našoj ideji i zamišljajte kako će ove godine izgledati vaše uređenje, a uskoro vam donosimo recepte za sva jela i još malo inspiracije za uređenje!
Foto: Sanja Jagatić