Priroda je oduvijek bila pozornica za nezaboravne trenutke, a kad spojite vrhunskog chefa Melkiora Bašića i članove benda Vatra, dobivate zaista nezaboravan doživljaj. Šuma iznad Zagreba na jedno je popodne postala njihova pozornica – za Melkiorovo kulinarsko umijeće i za pjesme grupe Vatra koju je predvodio Ivan Dečak. Kao da su se svi elementi prirode udružili kako bi proslavili muško druženje na najbolji mogući način, a dečki su nam otkrili i koji je njihov recept za dobar provod u prirodi.
Ovo nije bilo obično kuhanje. Melkior je pokazao inovativnost i kreativnost spajajući indukcijsku ploču na kabel električnog automobila Hyundai IONIQ 6, omogućujući tako savršenu pripremu jela. Taj spoj tehnologije i tradicije stvorio je nevjerojatnu atmosferu gdje su se okusi prožimali s harmonijom prirode.
Uz smijeh i priče, Melkior i članovi benda Vatra su zajedno pripremali grah s kobasicama, a u tom čarobnom spoju okoline, gastronomije i glazbe, shvatili su da su najbolji trenuci oni koji se dogode kad se otvorite prirodi i dozvolite da vas odvede na nezaboravno putovanje. Ako poželite rekreirati ovo zimsko druženje, chef Melkior otkrio nam je i recept za grah s kobasicama koji su pripremali.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Grah s kobasicama by Melkior Bašić
Sastojci:
- 100 g svinjske masti
- 4 para kobasica (4 x 160 g)
- 160 g crvenog luka
- sol po potrebi
- 200 g crvene paprike roga
- 15 g nasjeckanog češnjaka
- 1 list lovora
- 5 g crvene slatke paprike
- crvena ljuta paprika po želji
- 2 g crnog mljevenog papra
- 800 g kuhanog graha
- 2 jaja
- 2 g sjeckanog peršina
Priprema:
Na svinjskoj masti zapecite kobasice i stavite ih sa strane. Na mast na kojoj ste pekli kobasice stavite sjeckani crveni luk, posolite ga i dinstajte ga. Dodajte papriku rogu narezanu na kockice i nasjeckani češnjak. Kad češnjak počne mirisati, zalijte s rajčicom te začinite sa slatkom i ljutom paprikom, dodajete papra i pustite da zakipi. Dodajte kuhani grah. Kad zakipi, ubacite kobasice i ostavite da se sve lagano krčka. Pred kraj, probajte jelo i provjerite je li vam začinjeno po guštu. Ako nije, dodajte još začina i na sredinu stavite dva jaja, kao da pečete jaja na oko. Poklopite lonac i pustite da se sve krčka na laganoj vatri. Kad je gotovo, dodajte nasjeckani peršin i uživajte u jelu!
IONIQ 6
Kuhani ručak u prirodi ne bi bio moguć bez savršenog saveznika – elegantnog električnog automobila Hyundai IONIQ 6. Njegov aerodinamični dizajn i pažljiva unutrašnjost poput čahure stvoreni su kako bi vam pružili personalizirani i fleksibilni prostor koji redefinira iskustvo u automobilu.
IONIQ 6 je stvoren da vas odvede dalje – s bržim punjenjem i elegantnijim stilom. Ovisno o vašim potrebama mobilnosti i željenim performansama, možete birati između dvije veličine baterije kao i pogon na sve kotače ili pogon na stražnje kotače. Inovativni sustav baterija od 800 volti pruža vam luksuz i fleksibilnost ultra-brzog punjenja – tako da možete provesti manje vremena da vam je auto uključen u struju, a više vremena na putu.
IONIQ 6 redefinira mobilnost sa svojim širokim spektrom visokotehnoloških značajki sigurnosti, praktičnosti i povezivanja koje su jedinstvene koliko i pametne i pružaju užitak za korištenje. Primjerice, možete napajati bilo koji uređaj ili puniti električnu opremu do 3,6 kW s ugrađenim utikačem od 230 V V2L tehnologije. Ili punite gdje god želite.
Zahvaljujući pretvaraču koji se uključuje u dvosmjerni vanjski priključak za punjenje, možete napajati uređaje do 3,6 kW čak i kada je vozilo ugašeno. Upravo su tu mogućnost iskoristili momci, priključili su indukcijsku ploču na automobil uz pomoć kabela te uživali u spravljanju ukusnog obroka.
Neka od najboljih iskustava su ona koja se događaju kada se spoje ljubav prema prirodi, hrani i dobrom društvu, a kad kao saveznika imate i tehnologiju na vašoj strani, dobar provod je zagarantiran.
Foto: Martina Movrić