Rižoto je jelo koje ima posebno mjesto u svakoj kuhinji. Svojom kremastom teksturom i bogatstvom okusa, uvijek iznova oduševljava, bilo da se radi o svečanoj večeri ili običnom obiteljskom ručku. Tajna savršenog rižota leži u detaljima, a ključni element je uvijek riža. Upravo tu dolazi priča o Riso Scotti – brendu koji je postao sinonim za savršeni rižoto.
Putovanje u svijet savršenstva: Tajna je u detaljima
Riso Scotti, talijanska institucija kada je riža u pitanju, ne nudi samo proizvod, već cijelu filozofiju kuhanja. Njihova Arborio i Carnaroli riža, uz posebnu Metodu Scotti, osiguravaju da svaki zalogaj priča svoju priču. Ova metoda nije samo tehnika; ona je poput rituala – pažljiva obrada zrna koja jamči najbolju teksturu i bogatstvo hranjivih tvari.
Zamislite kako se lagano miješanje rižota u loncu pretvara u ples aroma i okusa. Svaki sastojak ima svoju ulogu, ali prava zvijezda je uvijek riža – kremasta, podatna i savršeno kuhana.
Inspiracija iz kuhinje: Kuharica koja osvaja
Pravo vrijeme za istraživanje novih recepata i igranje s okusima je sada. U posebnoj kuharici „Kreativna kuhinja“, pronaći ćete inspiraciju da rižotu date svoje vlastito ruho. U ovoj kuharici pronaći ćete recepte za svaki ukus – od klasičnih kombinacija poput gljiva i parmezana do nešto odvažnijih poput rižota s kruškama i taleggio sirom.
Kuharica je dostupna za besplatno preuzimanje putem Nikas web shopa, gdje također možete pronaći svoju omiljenu Riso Scotti rižu. Kupite svoju omiljenu Riso Scotti rižu i krenite u kulinarsku avanturu uz recepte koji će oduševiti vaša osjetila.
Recept koji osvaja
Recept: kremasti zimski rižoto
Sastojci:
- 50 g maslaca
- 300 g vrganja, šampinjona ili miješanih gljiva
- 200 g Riso Scotti Arborio riže
- 1 glavica luka
- 500 ml temeljca
- 300 g pirea od pečene bundeve
- 100 ml bijelog vina
- Sol i papar po ukusu
Priprema:
- Na maslacu i maslinovom ulju pržite gljive dok ne postanu zlatne, a zatim ih izvadite iz
tave. - Na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk dok ne omekša. Podlijte bijelim vinom i pustite
da alkohol ishlapi. - Dodajte Riso Scotti Arborio rižu i miješajte dok zrna ne postanu lagano prozirna.
- Postupno podlijevajte temeljcem, kutlaču po kutlaču, stalno miješajući dok riža ne upije
svu tekućinu. - Pred kraj kuhanja dodajte pire od bundeve i pržene gljive. Dobro promiješajte i začinite
solju i paprom. - Poslužite uz svježe naribani parmezan i, po želji, ukrasite listićima timijana
Recept za zimski rižoto je kreirala Tamara Ivančić (@ave_dulcis_tamara)
Priča na tanjuru
Nemojte pristajati na obično. Pretvorite svoj stol u mjesto za priču i sjećanja uz Riso Scotti rižoto. Uz savršenu rižu, inspirativnu kuharicu i malo vašeg kreativnog duha, svaki trenutak u kuhinji može postati prava bajka. Preuzmite kuharicu putem Nikas web shopa, isprobajte recept i uživajte u harmoniji okusa koja ostavlja dojam na svakom tanjuru.
Foto: PR