Imamo recept za zimski rižoto koji baš svaki put ispadne savršeno kremast
Imamo recept za zimski rižoto koji baš svaki put ispadne savršeno kremast

Imamo recept za zimski rižoto koji baš
svaki put ispadne savršeno kremast

Rižoto je jelo koje ima posebno mjesto u svakoj kuhinji. Svojom kremastom teksturom i bogatstvom okusa, uvijek iznova oduševljava, bilo da se radi o svečanoj večeri ili običnom obiteljskom ručku. Tajna savršenog rižota leži u detaljima, a ključni element je uvijek riža. Upravo tu dolazi priča o Riso Scotti – brendu koji je postao sinonim za savršeni rižoto.

Putovanje u svijet savršenstva: Tajna je u detaljima

Riso Scotti, talijanska institucija kada je riža u pitanju, ne nudi samo proizvod, već cijelu filozofiju kuhanja. Njihova Arborio i Carnaroli riža, uz posebnu Metodu Scotti, osiguravaju da svaki zalogaj priča svoju priču. Ova metoda nije samo tehnika; ona je poput rituala – pažljiva obrada zrna koja jamči najbolju teksturu i bogatstvo hranjivih tvari.

Zamislite kako se lagano miješanje rižota u loncu pretvara u ples aroma i okusa. Svaki sastojak ima svoju ulogu, ali prava zvijezda je uvijek riža – kremasta, podatna i savršeno kuhana.

Zimski rižoto_ Riso Scotti (1)

Inspiracija iz kuhinje: Kuharica koja osvaja

Pravo vrijeme za istraživanje novih recepata i igranje s okusima je sada. U posebnoj kuharici „Kreativna kuhinja“, pronaći ćete inspiraciju da rižotu date svoje vlastito ruho. U ovoj kuharici pronaći ćete recepte za svaki ukus – od klasičnih kombinacija poput gljiva i parmezana do nešto odvažnijih poput rižota s kruškama i taleggio sirom.

Kuharica je dostupna za besplatno preuzimanje putem Nikas web shopa, gdje također možete pronaći svoju omiljenu Riso Scotti rižu. Kupite svoju omiljenu Riso Scotti rižu i krenite u kulinarsku avanturu uz recepte koji će oduševiti vaša osjetila.

Recept koji osvaja

Recept: kremasti zimski rižoto

Sastojci:

  • 50 g maslaca
  • 300 g vrganja, šampinjona ili miješanih gljiva
  • 200 g Riso Scotti Arborio riže
  • 1 glavica luka
  • 500 ml temeljca
  • 300 g pirea od pečene bundeve
  • 100 ml bijelog vina
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

  • Na maslacu i maslinovom ulju pržite gljive dok ne postanu zlatne, a zatim ih izvadite iz
    tave.
  • Na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk dok ne omekša. Podlijte bijelim vinom i pustite
    da alkohol ishlapi.
  • Dodajte Riso Scotti Arborio rižu i miješajte dok zrna ne postanu lagano prozirna.
  • Postupno podlijevajte temeljcem, kutlaču po kutlaču, stalno miješajući dok riža ne upije
    svu tekućinu.
  • Pred kraj kuhanja dodajte pire od bundeve i pržene gljive. Dobro promiješajte i začinite
    solju i paprom.
  • Poslužite uz svježe naribani parmezan i, po želji, ukrasite listićima timijana

Recept za zimski rižoto je kreirala Tamara Ivančić (@ave_dulcis_tamara)

Zimski rižoto_ Riso Scotti (1)

Priča na tanjuru

Nemojte pristajati na obično. Pretvorite svoj stol u mjesto za priču i sjećanja uz Riso Scotti rižoto. Uz savršenu rižu, inspirativnu kuharicu i malo vašeg kreativnog duha, svaki trenutak u kuhinji može postati prava bajka. Preuzmite kuharicu putem Nikas web shopa, isprobajte recept i uživajte u harmoniji okusa koja ostavlja dojam na svakom tanjuru.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori