Journalova gastro blogerica Tonka Radić Čobanov ima super jednostavan recept za jesenske dane! Riječ je o složencu od bundeve s porilukom, umakom od krem sira i mozzarellom. Odlična stvar je što je jelo izdašno za cijelu obitelj, a vole ga i oni najmlađi. Za pripremu vam je potrebno svega 20 minuta i još toliko za pečenje. Što je manja, bundeva će biti mekša kad se peče. Uživajte!
Zapečeni njoki s porilukom i bundevom
Sastojci:
- 500 g bundeve
- 1 glavica crvenog luka
- 1 poriluk
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice paste od rajčice
- 300 ml povrtnog temeljca ili povrtna kocka
- 200 g krem sira
- 500 g njoka (nije ih potrebno kuhati)
- sol i papar
- curry (po želji,ja sam stavila 2 žličice)
- 50 g naribane mozzarelle
Priprema:
Bundevu narežite na male kockice. Luk sitno nasjeckajte, a poriluk narežite na kolutove. Zagrijte pećnicu na 200°C, gornji i donji grijač. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i popirjajte luk. Dodajte pastu od rajčice i kratko popržite. Umiješajte povrtnu juhu i dodajte kockice bundeve i poriluk. Poklopite i pirjajte na srednjoj vatri 10 minuta. Umiješajte krem sir i sve začinite solju, paprom i curryjem. Stavite njoke u posudu za pečenje i prekrijte povrćem od bundeve. Sve pospite mozzarellom i pecite 30 minuta na 180°C.
Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Tonka Radić Čobanov