Recept dana: Zapečeni njoki s kaduljom i parmezanom
Recept dana: Zapečeni njoki s kaduljom i parmezanom

Recept dana: Zapečeni njoki s
kaduljom i parmezanom

Popisu recepata koje jednostavno morate napraviti dodajemo još jedan izvrstan recept – zapečene njoke s kaduljom i parmezanom. Ovaj obrok je izuzetno jednostavan za pripremu, a istovremeno toliko bogat okusima da ćete ga poželjeti uvrstiti u svoj stalni repertoar recepata. Inspiraciju za ovo jelo pronašli smo na Instagram profilu @georginaelizat, koji nam svakodnevno donosi ideje za kreativne i ukusne obroke. U nastavku donosimo sve što vam je potrebno za pripremu ovog remek-jela.

Recept dana – zapečeni njoki s kaduljom i parmezanom

Sastojci:

  • 3 srednja batata (otprilike 230 g nakon kuhanja)
  • 75 g bijelog brašna + dodatno za radnu površinu
  • 1/2 žličice soli
  • 3-4 žličice maslaca
  • 6-7 listova kadulje, nasjeckanih
  • sol i papar
  • parmezan

Priprema:

  • Skuhajte ili ispecite batat – kada je gotov, maknite koru i stavite ga u zdjelu.
  • Dodajte brašno i sol u zdjelu  s batatom. Miješajte dok se sastojci ne sjedine, a zatim zamijesite tijesto rukama.
  • Po potrebi dodajte malo brašna na radnu površinu dok mijesite tijesto dok ne postane meko, ali ne ljepljivo. Podijelite tijesto na četiri dijela, svaki dio razvaljajte u dugački tanki valjak i narežite na komade dužine oko 2,5 cm. Po želji, svaki komadić možete lagano pritisnuti viljuškom kako biste dobili klasičan izgled njoka.
  • Ubacite njoke u kipuću vodu. Kada isplivaju na površinu, znači da su gotovi. Izvadite ih i ocijedite.
  • Otopite maslac dok ne postane blago smeđi. Dodajte nasjeckanu kadulju i kratko popržite. Zatim ubacite njoke, dodajte sol i papar po ukusu.
  • Pržite na srednje jakoj vatri dok njoki ne dobiju zlatnu, hrskavu koricu sa svih strana. Poslužite njoke na tanjuru, pospite ih parmezanom, a na vrh dodajte malo hrskavih listova žalfije za dekoraciju.
  • Uživajte u ovom bogatom i aromatičnom jelu!

Preuzeto s journal.rs

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori