Yotam Ottolenghi, izraelsko-britanski chef, jedan je od najpoznatijih chefova današnjice. Autor je brojnih kuharica od kojih su mnoge svjetski bestselleri (poput naslova Ottolenghi, Plenty, Jerusalem i SIMPLE) , a u njegovim restoranima u Londonu često je prava lutrija pronaći slobodan stol. Ottolenghijevi recepti uvijek su savršena kombinacija obilja, okusa i iznenađenja, a jedan od ključeva njegovog uspjeha leži u jednostavnim tehnikama koje koristi.
Ottolenghi Test Kitchen
Sve to od sada možemo gledati na njegovom novom YouTube kanalu – Ottolenghi Test Kitchen. U serijalu nazvanom “What’s for Dinner?” slavni chef i njegovi gosti daju na odgovor na vječno pitanje – što ćemo danas za večeru, uz recepte iz kuharice OTK: Shelf Love, koja je nastala u suradnji s Ottolenghijevim timom za vrijeme prošlogodišnjeg lockdowna i koja uskoro izlazi u prodaju.
Knjiga je zapravo skup recepata koje su u Yotam i njegovi suradnici u to vrijeme objavljivali na Instagramu i pratiteljima pokazivali kako koje jelo rekreirati kod kuće.
Odlični recepti i male tajne velikih majstora
U prvoj epizodi Yotamu se pridružila jedna od koautorica kuharice, Noor Murad, a pokazali su kako pripremiti pitu sa sirom i karfiolom s curryjem, uz prijedloge o alternativnim sastojcima. Baš kao i Ottolenghijevi recepti, video je inspirativan, poučan i potaknut će vas na kreativnost i slaganje okusa.
Jučer je objavljena i druga epizoda serijala, a ovoga puta radi se o još jednom Instagram hitu – receptu za confit tandoori slanutak.
S obzirom da sve što Ottolenghi dotakne, pretvori u zlato, vjerujemo da će i ovaj YouTube kanal biti jednako uspješan. Za dane kad ne znate što kuhati za večeru, ali i za sve male tajne velikih majstora, inspiraciju ćete ovdje sigurno pronaći.
Foto: Profimedia