Weekend Food Festival u Rovinju bit će najukusniji i najsadržajniji do sada
Weekend Food Festival u Rovinju bit će najukusniji i najsadržajniji do sada

Weekend Food Festival u Rovinju bit će
najukusniji i najsadržajniji do sada

Showcooking radionice, food market s jedinstvenom ponudom, predavanja i masterclassovi, poznati chefovi, proizvođači i stručnjaci iz područja hrane, pića i ugostiteljstva obilježit će ovogodišnji, najukusniji i najsadržajniji do sada, Weekend Food Festival . Rovinjska stara Tvornica duhana će tako ponovno biti središte okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u širokom smislu riječi, a najveća novost je da će dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati svi oni koji će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama, najavljeno je na konferenciji za medije.

Weekend Food Festival

Program Weekend Food Festivala

Rovinj će po treći put biti mjesto okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u najširem smislu te riječi te će u vikendu od 19. do 21. travnja otvoriti niz aktualnih i vrućih tema i usredotočiti se na izazove s kojima se susreće gastronomska scena, kao i na definiranje putokaza koji mogu doprinijeti njezinoj kvaliteti.

Tako će paneli „Dvadeset godina na vrhu“ i „Mogu li fine dining restorani biti profitabilni“ odgovoriti na pitanje kako opstati, ali u potpuno drugačijim okolnostima, dok će o sve većem problemu kvalitetne usluge biti riječi na panelu „Njegovo veličanstvo konobar“. Ovogodišnji program Weekend Food Festivala će istražiti i koliko dobro i kvalitetno zaista jedemo te zašto ignoriramo važnost dobrih tradicionalnih restorana, ali i “Zašto Slovenci to rade bolje?”.

Weekend Food Festival

Najavljeni govornici

Među najavljenim govornicima ističe se  Alejandro Serrano, najmlađi chef i vlasnik istoimenog španjolskog restorana kojem je u svojoj 24. godini donio Michelinovu zvjezdicu i kojega je Forbes smjestio na prestižnu ljestvicu „30 ispod 30“. U rovinjsku staru Tvornicu duhana stiže i Maria Paola Gabusi, jedna od najvećih talijanskih stručnjaka za maslinovo ulje i predsjednica Udruge O’Live & Italy Cultural Association, kao i neki od najistaknutijih slovenskih chefova, među kojima su  Janez Bratovž i Jure Tomič. Treći Weekend Food Festival neće propustiti ni popularni chef Mate Janković kao ni Hrvoje Zirojević, jedna od najzanimljivijih hrvatskih chefica Marina Gaši i niz drugih atraktivnih gastro imena.

Weekend Food Festival
Hrvoje Zirojević
Weekend Food Festival
Alejandro Serrano
Weekend Food Festival
Janez Bratovž
Weekend Food Festival
Marina Gaši

Poseban naglasak je na Weekend Food Marketu

Uz brojne chefove i stručnjake iz područja hrane, pića, ugostiteljstva, retaila i hotelijerstva u programu, Weekend Food Festival obilježit će i još bolja gastronomska ponuda. Najveća novost je Weekend Food Market s jedinstvenom ponudom i posebnim naglaskom na promociju lokalnih specijaliteta i autohtonih jela. Upravo će taj dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati svi oni koji će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama. Naravno, nezaobilazan dio Weekenda je zabava koju garantiraju istarska legenda Alen Vitasović i Neno Belan.

Tako Weekend Food Festival predstavlja jedinstveno gastronomsko događanje, koje je ujedno i platforma za sve one koji dijele strast prema okusima i doživljajima, ali i žele priliku za povezivanje, educiranje i razmjenu iskustava i stvaranje poslovnih prilika, što je značajno i za predstavnike FMCG & retail sektora. I ove godine na festivalu će prisustvovati brojni proizvođači i brendovi iz regije, a priliku za prezentaciju iskoristit će i manje, lokalne tvrtke. Na Weekend Food Festivalu održat će se i deveta po redu Zlatna košarica – svečana dodjela nagrada za najbolja ostvarenja u industriji robe široke potrošnje s ciljem davanja priznanja iznimnim dostignućima u sektoru.

WFF atmosfera

Domaćin i partner ovog jedinstvenog regionalnog food festivala i ove godine je Maistra. Zato već sada planirajte biti u Rovinju od 19. do 21. travnja i zajedno istražimo, uživajmo i povežimo se u čaroliji gastronomije. Ulaznice osigurajte na službenoj web stranici  www.weeekendfoodfestival.com, a sve novosti možete pratiti i na službenim FB i IG kanalima.

 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori