Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Slastičarnica M&M.
Slastičarnica M&M s radom je počela 1992. godine, skrivena u zapadnom dijelu Zagreba (Rudeš) kao obiteljska slastičarnica obitelji Dumančić. U izradi slastica bazirani su na prirodnim materijalima, kako bi uvijek mogli garantirati svježinu i visoku kvalitetu proizvoda. U svojoj ponudi imaju više od 100 kolača i torti, a s nama su sada podijelili svoj recept za tortu s kokosom i malinama.
Sastojci:
Za biskvit:
- 0,155 kg glatkog brašna
- 0,01 kg praška za pecivo
- 2 jaja
- 0,155 kg maslaca
- 0,175 kg. šećera u prahu
- 0,012 kg. vanilin šećera
- 0,075 kg kokosa
Za kremu:
- 0,25 kg svježeg sira
- 0,10 kg šećera u prahu
Dodatno:
- 0,20 kg džema od maline
Postupak:
- Prvo izradite biskvit. U posudu stavite maslac i šećer u prahu te miješajte mikserom dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte žutanjke, a bjelanjke posebno izmiješajte u čvrsti snijeg. U smjesu sa žutanjcima sada dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kokosom te lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
- Biskvit stavite u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva. Kad se ispeče, ostavite ga da se ohladi.
- Za kremu pomiješajte svježi sir sa šećerom u prahu i krenite slagati tortu.
- Biskvit prerežite na tri kore. Prvu koru stavite u kalup, namažite tanko džemom od malina i stavite sloj kreme. Postupak ponovite još dva puta.
- Kad torta malo odstoji, premažite ju šlagom i posipajte kokosom.
Foto: Slastičarnica M&M