#WeLoveLocal recept: Osvježavajuća torta od jogurta i kivija koju ćete vrlo jednostavno pripremiti

#WeLoveLocal recept: Osvježavajuća torta od jogurta i kivija koju ćete vrlo jednostavno pripremiti

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Anita Vukušić Crevar sa svojom kćeri Gitom (Mini Chef by Sport Educa).

Ako ste u potrazi za osvježavajućim desertom s voćem, onda je torta od jogurta pravi pogodak. Jednostavna je za pripremu, a možete kombinirati voće koje god želite. Mi smo imali u frižideru nekoliko kivija kojih se trebalo riješiti pa smo ih iskoristili za ovu prefinu tortu.

U receptu možete koristiti bilo koji jogurt srednje guste teksture. Za nas je idealan bio domaći jogurt koji proizvodi hrvatska tvrtka Dalmatinski sirevi. Kako je Gita ipak glavna chefica, odlučila je da biskvit treba biti od čokolade pa smo koristili gorki kakao u izradi biskvita. Ako koristite zaslađeni kakao, tada smanjite količinu šećera.

Sastojci:

  • 1,5 šalica jogurta
  • 3 žlice kakaa
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 2 cijela jaja
  • 1,5 šalica brašna
  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 5-6 kivija
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 1 šlag fix

Postupak:

Štapnim mikserom dobro izmiksajte slatko vrhnje sa šlag fixom te stavite u hladnjak. Zatim u posudi miksajte jaja i šećer pa dodajte sve ostale sastojke dok smjesa za biskvit ne bude jednolična.

Prelijte u kalup za pečenje te u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pecite biskvit 20-25 minuta.

Kada se ohladi, biskvit prerežite na pola. Kivi izrežite na kolutove te ih posložite na prvu polovicu. Stavite kremu od slatkog vrhnja te još jednom ponovite isti postupak.

Po vrhu torte možete posuti ukrasne mrvice ili naribati čokoladu. Tortu stavite u hladnjak na minimalno 2 sata kako bi se sastojci povezali i kako bi dobro rashladili svoj osvježavajući desert.

Foto: Mini Chef by Sport Educa

Učitati još
Zatvori