Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Anita Vukušić Crevar sa svojom kćeri Gitom (Mini Chef by Sport Educa).
Za mnoge je tiramisu torta jedna od najdražih i najfinijih slastica, a iz Mini Chef kuhinje donosimo recept za brzu verziju ove kremaste talijanske slastice koji se nedavno pojavio, a u kojem uopće nema jaja, ne kuha se, a mascarponeu se dodaje samo tučeno slatko vrhnje zbog kojeg slastica postaje još kremastija.
Najjednostavniji recept za “lažni” tiramisu koji je gotov za 10-ak minuta slijedi u nastavku, a spasiti će situaciju kada se najave iznenadni gosti.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 2,5 dcl slatkog vrhnja
- 250 g mascarponea
- 50 g šećera u prahu
- 0,5 dcl ruma
- 2 dcl crne kave
- kakao prah
Priprema:
Mikserom razradite šećer i mascarpone, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. Lagano ga umješajte u mascarpone.
U duboki tanjur stavite kavu i rum te namočite piškote koje potom složite na dno posude. Piškote također posložite na rubove posude te zatim ulijte pola kreme od mascarponea i šlaga. Rastrgajte piškote na komadiće, namočite u kavu te ih posložite na stavljenu kremu pa ostatak kreme prelijte na njih.
Bogato pospite kakao prahom te ostavite minimalno 3 sata u hladnjaku.
Vaš tiramisu je gotov i možete ga servirati.
Avanture iz Mini Chef kuhinje potražite na Instagramu i YouTube kanalu Sport Educa TV.
Foto: Mini Chef by Sport Educa