Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Slastičarnica M&M.
Slastičarnica M&M s radom je počela 1992. godine, skrivena u zapadnom dijelu Zagreba (Rudeš) kao obiteljska slastičarnica obitelji Dumančić. U izradi slastica bazirani su na prirodnim materijalima, kako bi uvijek mogli garantirati svježinu i visoku kvalitetu proizvoda. U svojoj ponudi imaju više od 100 kolača i torti, a s nama su sada podijelili svoj recept za krostadu od šljiva koji donosimo u nastavku!
Sastojci:
Za tijesto za pitu:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 150 g maslaca
- 250 g šećera
- 1 žlica vrhnja
- malo praška za pecivo
- korica limuna
- 1 kg zrelih šljiva
- malo ruma
- 2 vanilin šećera
Posip za pitu:
- 100 g maslaca
- 150 g brašna
- 100 g šećera
- malo cimeta
Postupak:
Od sastojaka za tijesto umijesite podlogu za pitu. Stavite je u hladnjak sat vremena ili dvadesetak minuta u zamrzivač.
Razvaljajte tijesto, stavite ga u okrugli kalup za pitu i po njemu poslažite polovice šljiva. Pospite šećerom, vanilin šećerom, te zalijte s malo ruma za kolače.
Od sastojaka za posip brzo napravite mrvičasto tijesto te ga između prstiju pospite po piti.
Pecite na 180 stupnjeva otprilike 35 do 50 minuta.
Foto: Slastičarnica M&M