![#WeLoveLocal recept: Košarice s porilukom](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/05/Košarice-s-porilukom-cover.jpg)
![](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/05/košarice-s-porilukom-1080x1440.jpg)
Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Marijana Mikulić.
Košarice s porilukom je vrlo jednostavno napraviti. Ako trebate ideju za ukusan ručak čija vam priprema neće oduzeti previše vremena, nemojte tražiti dalje od ovog recepta.
Sastojci:
Za tijesto:
- 250 g pšeničnog brašna
- 120 g maslaca
- 1 jaje
- pola čajne žlice soli
- jušna žlica kiselog vrhnja
Za nadjev:
- poriluk (ja sam stavila 5 komada mladog, tankog)
- jedan srednji luk
- jušna žlica puna kremastog sirnog namaza
- dva jaja
- prstohvat soli, malo papra
- 2 dl kiselog vrhnja
- malo sira narezanog na kockice
![](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/05/košarica-poriluk-1080x1440.jpg)
Postupak:
- Sve sastojke za tijesto staviti u posudu i brzim pokretima umijesiti u glatko tijesto. Ostaviti u hladnjaku pola sata.
- Poriluk i luk oprati i narezati, te staviti na malo ulja da se na laganoj vatri malo dinsta. Za to vrijeme pjenjačom umiješati jaja, sol i papar, te dodati vrhnje.
- Tijesto izvaditi i rezati ili kidati na 12 komada te napuniti kalupe za muffine da budu male košarice. Malo nabosti vilicom.
- U prodinstani poriluk dodati sirni namaz te stavljati u košarice. Zaliti smjesom jaja i vrhnja, te posuti kockicama sira. Staviti peći na 180 stupnjeva 35-40 minuta.
Foto: Marijana Mikulić