Zašto dućan francuskih delicija – Voilà? Pa to je tako kada se udaš za Francuza koji obožava gastronomiju i preselite se u Zagreb, otkriva nam na samom početku razgovora Dora Zane.
Doru smo, uz njezinu sestru Tugu i supruga Quentina, imali priliku upoznati prošlog lipnja kada smo, nedugo nakon otvorenja, posjetili njihov Koncept Mlinček (Gradišćanska 20A). Našeg posjeta možete se prisjetiti ovdje.
Dašak Francuske na zagrebačkoj Trešnjavci
Ovaj simpatični bistro bar ubrzo je postao omiljeno mjesto brojnih Zagrepčana, a zaslužan je i za novu poslovnu avanturu – Voilà.
Zbog Koncepta Mlinček smo krenuli uvoziti i francuske proizvode, s obzirom na to da je tamo naglasak na hrvatsko-francuskim delicijama. Tako je neko došlo do ideje i dućana u Ozaljskoj 13 na zagrebačkoj Trešnjevci, u samoj blizini placa, ističe Dora.
A što sve možete pronaći ondje? Uvozimo razne sireva i vina, razne kobasice, pačje i svinjske terrine, Edmond Fallot octeve i senfove, delikatesna maslinova ulja, foie gras, Marget pačja prsa, za Hrvate egzotičnog goluba i žabe, francuski kavijar i još mnogo toga po potrebi chefova koji svoje menije osim Hrvatima trebaju prilagoditi i turistima iz raznih zemalja, otkriva nam.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Favoriti aktualne ponude
Naravno, nismo propustili ni zamoliti je da nam izdvoji namirnice, odnosno jela koja bi preporučila osobi koja se tek upoznaje s francuskim delicijama, a koje može pronaći u Voilà.
Veliki sam gurman tako da meni stvarno odgovara bilo koji sir, ali možda su mi najveći favorit Beaufort, Camembert i Raclette. Također, obožavam poluslani putar u kombinaciji s pačjom terinom ili sam foie gras. A od vina… moram priznati da sam se zaljubila u kupažu Côtes du Rhône iz domaine Jas po cijeni od €12.50.
U dućanu često radimo degustacije tako da pozivamo sve da dođu, probaju i otkriju koja je francuska delikatesa njihov favorit. Za sada vidimo da se našim kupcima jako sviđa sir Morbier koji je specifičan po tome što u sredini ima crtu pepela koja razdvaja jutarnju i popodnevnu mužnju i Roquefort koji je specifičan jer je ovčji. Također su kozje piramidice jako popularne, dodaje.
U delicijama možete uživati i putem dostave
Oni kojima zagrebačka Trešnjevka nije blizu ne trebaju očajavati. Naime, proizvodi su dostupni i putem internetske stranice, a dostava se, uz Hrvatsku, vrši i u Sloveniju.
No, ni to nije sve. Također, u kolaboraciji s Koncept Mlinček radimo i catering s raznim jelima poput gazpacha, Quichea, rozbif mesa u umaku od Edmond Fallot senfa, lososa, brie salate, pileću paštetu, losos košarice ili pak plate sira, zaključuje Dora.
Mi ćemo ponukani svim rečenim dodati samo – Bon Appétit!
Dodatne informacije
Lokacija: Ozaljska 13, Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka – od 10 do 18 h, subotom – od 9 do 14
Web stranica: francuskedelicije.hr
Foto: Pexels, Voila