Voćni sendviči nisu novi specijalitet, štoviše o njima smo već pisali prije nekoliko godina kada su imali pravi boom. Prvo su zaludili Japan, a potom i ostatak svijeta koji pati na slatke gastro trendove. Između dva komada brioche peciva slaže se punjenje od šlaga i svježeg voća, a gotovo važnija od samog okusa je estetika.
U Japanu poznati kao “Fruit Sando”, a u ostatku svijeta kao voćni sendvič, jedu se za doručak ili kao popodnevni snack. Odlična su zamjena i za deserte, a za pripremu treba tek nekoliko osnovnih sastojaka. Kad kažemo da je priprema jednostavna – mislimo stvarno jednostavna!
Sastojci
- brioche kruh ili peciva
- 8 jagoda
- 4 kiwija
- 1 velika breskva
- 500 ml šlaga
Priprema
- Operite i ogulite voće. Jagode i kiwi prerežite po dužini, a breskva narežite na kriške.
- Ohladite šlag (ili tučeno slatko vrhnje) u hladnjaku.
- Narežite brioche na kriške, namažite debelim slojem šlaga, pa pažljivo slažite komade voća.
- Kada slažete voće, stavite ga na sredinu kriške kruha i slažite ga u dijagonalnu liniju.
- Prekrijte voće još jednim debelim slojem šlaga, a sendvič “zatvorite” još jednom kriškom brioche peciva.
- Špatulom odstranite višak šlaga s ruba sendviča.
- Zamotajte sendviče prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku barem 30 minuta.
- Kada ih izvadite iz hladnjaka i iz folije, režite ih dijagonalno kako biste vidjeli voće.
Recept je s nama podijelila Zara Home, koja u svojoj novoj, ljetnoj kolekciji ima i neodoljive stolnjake i pribor za jelo koje je u potpunosti matching s ovim sendvičima!
Foto: Zara Home