Veranda on the sea u Rovinju jedan je od najljepših restorana i barova s pogledom na našoj obali
Jedna od najljepših i najposjećenijih destinacija na našoj obali definitivno je Rovinj, a čini nam se kako mu popularnost iz godine u godinu samo raste. Gradić je to na obali koji svoj šarm zahvaljuje brojnim kamenim uličicama, divnim povijesnim zdanjima, šarenim kućicama, simpatičnim lokalcima te izvrsnoj gastronomskoj sceni. Rovinj je dom brojnih restorana, koktel barova, coffee shopova, luksuznih hotela, a kao gastro meka moramo istaknuti kako je i vjerojatno najvažniji grad u Hrvatskoj – od Michelinovih restorana, pa sve do ponajvećih food festivala.
Dolazak u omiljen istarski gradić tako znači i potragu za savršenim mjestom za ručak, večeru i koktel koje će se pamtiti još dugo. Restoran Veranda on the sea jedno je od mjesta koje će se naći na vrhu liste gastronomskih adresa u Rovinju, a osim hrane i pića, ovdje se uživa u nezaboravnom ambijentu i pogledu.
Veranda on the sea
Restoran Veranda on the sea ima jedinstveni eksterijer s panoramskim pogledom na Jadransko more i centar Rovinja koji naprosto oduzima dah. Uživanje u sunčanim popodnevima ili zalascima sunca još dojmljivijim čine elegantno uređeni stolovi okruženi zelenilom, a eco-friendly interijer i velika pozornost na detalje čine atmosferu restorana iznimno voljenom među lokalcima, ali i gostima Rovinja.
Primamljiva jela 12 svjetskih kuhinja
Jelovnik restorana Veranda on the sea sastoji se od preko 100 jela iz čak 12 svjetskih kuhinja. Uključuje egzotična orijentalna jela, a ukrajinska, omiljena talijanska kuhinja i popularna američka kuhinja harmonično su kombinirane s mediteranskom i sjevernoeuropskom kuhinjom.
Posebnosti gotovo svih jela dodaju unikatni umaci kojima chef Sergei Bashynskyi savršeno naglašava okus. Uz eksperimentiranje s umacima i kombiniranje okusa, master kuhanja kao pravi umjetnik ne zaboravlja ni na impresivan dizajn jela.
Na meniju se tako nalaze i mnoge lokalne sezonske namirnice, a prednost je, logično, dana svježoj ribi i školjkama, pa će ljubitelji carpaccia, tartara, kamenica, jastoga, hobotnice i sushija doći na svoje, dok će i svi mesoljupci biti sretni bogatom ponudom mesnih jela. Tu su i tjestenine, rižoti, pizze i jela s roštilja, salate, ali i vrhunski deserti poput španjolskog cheesecake s kremom od vanilije, creme bruléea i chia pudinga.
Autorski kokteli koje želimo probati Svaki koktel se ističe jedinstvenom prezentacijom.
Lista koktela uključuje preko 30 klasičnih alkoholnih, bezalkoholnih i signature koktela. Pod vodstvom barmena Artema Sineguba, novi kokteli s autorskim receptima dodaju se na listu svake nove sezone, te ih je nemoguće pronaći u drugim restoranima. Svaki se koktel ističe i jedinstvenom prezentacijom.
U baru ćete pronaći više od 70 snažnih alkoholnih pića, uključujući blend & single malt whiskeyje iz SAD-a, Irske i Škotske, popularne brendove gina, votku, rum, tequilu i mezcal, kao i razne aperitive, od amara do ferneta.
Foto: Veranda on the sea