Napravite vafle iz blendera – doručak od kojega rastu zazubice

Napravite vafle iz blendera –
doručak od kojega rastu zazubice

Jutra su najljepša kada ih ispunite lijepim ritualima koji vam već u prvim minutama najave da će dan biti dobar i ugodan. Kako je svatko kovač svoje sreće, uz pomoć malih trikova, pobrinite se da vam baš svaki dan započne na najljepši mogući način i da zakoračite ususret novim dnevnim obvezama s osmijehom na licu. Osim slatkih beauty rituala po kojima se dan poznaje, pobrinite se da vam jelovnik u jutarnjim satima bude magičan, mirisan, ukusa, ali i da izgleda očaravajuće.

Kako vam je baš za sve što činite potrebna energija, pobrinite se izdvojiti barem tridesetak minuta kako biste pripremili slasne zalogaje i tako si osigurali početak dana kakav zaslužujete, odnosno u kojem ćete uživati. Tek kad kuću ispunite ugodnim mirisima omiljenog doručka, u mirnoj atmosferi pojedete najvažniji obrok u danu, tek tada nanesite ruž, ogrnite se omiljenim kaputom i krenite u svoju dnevnu pustolovinu.

Vafli su obrok koji odgovaraju baš svakom ukusu, stoga s ovim vaflima ne možete pogriješiti. Pronašli smo recept za švedske vafle koji se pripremaju u blenderu i beskrajno su zanimljivi i ukusni. u nastavku otkrijte kako pripremiti doručak koji, ukoliko već nije, zasigurno će postati vaš favorit.

SASTOJCI

  • 6 čajnih žličica maslaca, rastopili i lagano ohladili
  • 1  šalica zobenih pahuljica
  • ½ žličice soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 1-2 čajne žličice javorovog sirupa
  • 1 žličica melase
  • 1-1 ½ šalice vode
  • 2 jaja

POSTUPAK 

Rastopite maslac i ostavite da se malo ohladi. U međuvremenu ubacite zobenu kašu, prašak za pecivo, sol i cimet u blender. Miksajte dok se smjesa ne pretvori u brašno, oko jedne minute. Dodajte 1 šalicu vode, jaja i po želji zaslađivače i umiješajte u tijesto, oko jednu minutu. Dodajte maslac i ponovno, miješajte oko jedne minute.
Pustite da tijesto sjedi 5 minuta i zagrijavajte pekač za vafle. Dobro promiješajte tijesto. U ovom trenutku tijesto bi trebalo biti dovoljno tanko da pobjegne s lopatice. Ako se to ne dogodi, dodajte malo vode i ponovno pomiješajte. Ulijte željenu količinu tijesta u pekač za vafl. Tijesto se neće proširiti samo od seb, pa ga špatulom raširite sve do rubova. Ponovite s preostalim tijelom, dobro promiješajte prije izlijevanja na pekač za vafl. Vaflima potom dodajte slatko vrhnje, puding ili voće. Poigrajte se vlatitom maštom i uživajte u preukusnom doručku (za šampione).

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori