

Tuna Melt je jedan od najpopularnijih sendviča na svijetu, a mi donosimo recept s malim twistom
U moru brzih obroka i comfort food klasika, sendviči imaju posebno mjesto. Topli ili hladni, brzi i jednostavni ili bogati, s raznim sastojcima i namazima, omiljeni su diljem svijeta zbog svoje jednostavne pripreme. Najlakša su i najbrža opcija u brojnim situacijama kada nas ulovi glad, bilo da je riječ o prvom jutarnjem obroku, snacku “u hodu” ili comfort večeri.
Sendviče zaista možemo raditi na sto načina, ali neki su postali i globalno poznati. To su primjerice club sandwich, BLT, talijanski panini, ili pak slatki PB&J sendvič. No, nama jedan od omiljenih je definitivno Tuna Melt.

Tuna Melt
Za sve koji se s njim još nisu susreli, Tuna Melt je topli sendvič koji se sastoji od nadjeva od tunjevine i majoneze, od rastopljenog sira i dvije kriške kruha koje se hrskavo zapeku. Riječ “melt” u nazivu dolazi od sira koji se tijekom pripreme otopi i poveže sve sastojke u jednu slasnu cjelinu. Naravno, u nadjev dodajemo još nekoliko sastojaka poput vlasca, luka, peršina, limunovog soka, soli i papra. Ono što posebno volimo jest to što je idealan kao doručak, brunch, ručak, večera ili snack, jedemo ga doslovno u bilo koje doba dana.
Spoj sočne tunjevine, topljenog sira i hrskavog kruha stvara savršenu kombinaciju okusa i tekstura. Iako je jednostavan za pripremu i savršeno ukusan, na njega, priznajemo, često zaboravljamo. No, sada donosimo najbolji recept za ovaj američki klasik, ali s malim twistom! Dodali smo jalapeño i rotkvice, a vi možete i bez toga ako ne volite dozu pikantnosti. Recept potražite u nastavku.
Recept za Tuna Melt sendvič
Sastojci za salatu od tunjevine:
- 85 g bijele tunjevine
- 1 žlica sitno nasjeckanog jalapeña
- 1 žlica nasjeckane rotkvice
- 1 žlica nasjeckanog crvenog luka
- 2 žlice krem sira
- 1 žličica majoneze
- 1/2 žličice Worcestershire umaka
- 1/3 šalice (oko 30 g) naribanog zrelog cheddar sira
Za ostatak sendviča:
- Brioche kruh (ili bilo koji kruh koji voliš)
- Maslac za prženje
- Sol i papar po ukusu
- 1/2 šalice (oko 45 g) naribanog zrelog cheddar sira
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na funkciju “grill”.
- U zdjeli pomiješajte sve sastojke za salatu od tunjevine dok se dobro ne sjedine.
- Po želji prilagodite količinu majoneze i jalapeña ovisno o tome koliko kremasto ili pikantno želite.
- Na dvije kriške brioche kruha stavite naribani cheddar sir. Položite ih na lim za pečenje.
- Zapecite pod grillom 2 minute, dok se sir ne otopi i lagano ne porumeni.
- Na jednu krišku dodajte žlicu-dvije salate od tunjevine i poklopite drugom kriškom.
- U tavi otopite malo maslaca na srednje laganoj vatri.
- Dodajte sendvič i poklopite tavu. Pržite dok donja strana ne postane zlatno-smeđa, a sir i salata se lijepo ne sjedine i rastope.
Foto: Instagram, Pexels, Dupe Photos