Čokolada s čokoladom u zobenoj kaši
Ova trostruko čokoladna zobena kaša je najbolji izbor za jutarnji obrok jer će vas podići i osigurati mnogo energije za ostatak dana. Uvijek ju možete konzumirati kao doručak i užinu tijekom dana, a znamo da joj mnogi neće moći odoljeti niti kao idealnom čokoladnom večerenjem obroku uz dobar film ili knjigu. Za sve ljubitelje čokolade s čokoladom – donosimo recept!
SASTOJCI
1 šalica nezaslađenog bademovog (ili sličnog biljnog mlijeka)
2½ čajne žličice kakaa u prahu
1 žlica čokoladnog proteina u prahu
½ šalice miješanih orašastih plodova
zobene pahuljice
Za posipanje na kraju: kakaove ljuspice, svježe bobice, narezana banana… što god vam padne na pamet.
PRIPREMA
Pomiješajte mlijeko, kakao i protein u prahu na srednjoj vatri i pričekajte da počne vriti. Miješajući usipavajte zobene pahuljice do željene gustoće. I dalje kuhajte miješajući na vatri 3-5 minuta dok zob nije posve omekšala i kaša se nije zgusnula. Ulijte u zdjelu, dodajte orašaste plodove, promiješajte i na površinu kaše stavite bobičasto voće, bananu ili što god već imate pri ruci ili vam padne na pamet! Vaša trostruka čokoladana zobena kaša je spremna! Ideje za serviranje donosimo s Instagram fotografijama u nastavku…
Foto: Unsplash, Instagram