Slatki doručci nama su omiljeni, pogotovo za vrijeme jesenskih jutra kada nas šećerne note na najljepši način bude i pripremaju za dan. Comfort food poput toplih peciva s namazima, French toasta, jogurt tosta i sličnih delicija koje kod kuće možemo napraviti bez da potrošimo previše vremena spadaju među omiljene opcije. Još jedna od delicija u kojima uživamo, pogotovo za vrijeme hladnijih dana, su prefine cimet rolice, a ako želite uživati u njihovom okusu bez puno kompliciranja, predstavljamo vam novi gastro trend – tost s cimetom!
Tost s cimetom jesti ćemo cijele jeseni i zime
Tost s cimetom vrlo je jednostavno jelo za koje vam je potreban tek dobar kruh, maslac, šećer ili javorov/agavin sirup te cimet. Iako ovaj recept zapravo seže još u 15. stoljeće kada je diljem Europe bio smatran povoljnijom zamjenom za French toast, tek u zadnje vrijeme privlači zasluženu pažnju foodie-ja. U nastavku vam donosimo recept naš novi najdraži doručak – vole ga i mali i veliki!
Sastojci za tost s cimetom:
- 1 komad tosta (idealno sourdough kruh)
- 1 žlica omekšalog maslaca
- 2 žlice kokosovog šećera
- 2 žličice cimeta
- 1 žlica javorovog sirupa
Postupak:
- Pomiješajte malo omekšalog maslaca s kokosovim šećerom, cimetom i javorovim sirupom.
- Rasporedite ga po komadu tosta, pa pecite u pećnici na 180 C oko 10 minuta
Savjet: stavite tost na rešetku za hlađenje kako biste osigurali hrskavi tost
Foto: Pexels, Unsplash, Instagram