Tost s zabavnim i ukusnim dodacima nama je idealan doručak. Bilo da se radi o svježem voću ili finim namazima, ovaj klasik je brzo gotov i zasitan, ali moramo priznati da nas posebno vesele kreativne kombinacije koje mu dodaju poseban šarm. Ove jeseni posebno uživamo u tostu s cimetom, ali spremni smo i za priprem nešto drugačijeg doručka.
U pitanju je hrskavi tost s bademima koji će vam se definitivno svidjeti ako volite i često jedete kroasan sa bademima. Već nakon prvog pogleda na njegove sastojke, sigurni smo da ćete još danas ovaj lagani i slatki doručak dodati u knjigu omiljenih recepata – u nastavku vam donosimo sve detalje – i naravno, recept!
Kroasan s bademima u obliku tosta
Odličan okusa, spoj neodoljive hrskavosti i mekoće te slatke, nježne note glavna su prednosti ovog jednostavnog doručka koji smo pronašli na Instagram profilu @chefguntas. Tost s bademima odlična je alternativa kroasanu s bademima, a osim za doručak idealna je brunch opcija uz koju možete poslužiti različite vrste voća – naš prijedlog su banane ili jabuke. Stoga, ako ne želite odvajati previše vremena za pripremu ukusnog obroka – kroasan sa bademima u obliku tosta idealna je opcija. U nastavku donosimo potrebne sastojke i proces pripreme.
Sastojci
- tri žlice maslaca
- 25 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g bademovog brašna
- sol
- listići badema
Priprema
- U lončić stavite tri žlice maslaca i 25 g šećera u prahu, a potom ih pažljivo sjedinite.
- Dodajte jaje i ekstrakt vanilije, a zatim sve sastojke ponovo pomješajte.
- Smjesi dodajte bademovo brašno i prstohvat soli.
- Na pleh stavite papir za pečenje, a na njega nekoliko komada tost kruha. Središnji dio kruha blago utisnite žlicom i na njega stavite malu količinu nadjeva.
- Na kraju, na vrh stavite listiće badema.
- Tost pecite oko 12 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva ili u air fryeru 8 minuta.
- Na vrh možete posipati još malo šećera u prahu.
Preuzeto s journal.rs
Foto: Instagram (@chefguntas), Pexels