Tortice od lisnatog tijesta i krušaka izgledaju neodoljivo, a osvojit će vas i okusom
Tortice od lisnatog tijesta i krušaka izgledaju neodoljivo, a osvojit će vas i okusom

Tortice od lisnatog tijesta i krušaka izgledaju neodoljivo, a osvojit će vas i okusom

Ove neodoljive tortice od lisnatog tijesta i krušaka pravo su otkriće za sve ljubitelje slastica. Recept, koji smo pronašli na stranici Zara Home, spaja prhko tijesto, kremasti nadjev s bademima i sočne kruške u savršen desert koji će osvojiti nepca svakog kušača. Idealne su za svečane prilike ili jednostavno kao slatki užitak uz šalicu kave ili čaja. Recept u nastavku je predviđen za 6 porcija, a za pripremu će vam trebati oko 120 minuta.

Tortice od lisnatog tijesta i krušaka_Zara Home (1)

Tortice od lisnatog tijesta i krušaka

Sastojci

  • 210 g brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice šećera
  • 125 g hladnog maslaca
  • 3 žlice hladne vode

Za nadjev

  • 30 g omekšanog maslaca
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žumanjak
  • 50 g mljevenih badema
  • 60 g vrhnja za šlag
  • 3 kruške
  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice šećera
Tortice od lisnatog tijesta i krušaka_Zara Home (1)
Tortice od lisnatog tijesta i krušaka_Zara Home (1)
Priprema
1. Za tijesto, u zdjelu dodajte brašno, sol, šećer i hladni maslac narezan na kockice. Počnite mijesiti jagodicama prstiju stiskajući kockice maslaca i usitnjavajući tijesto dok ne dobijete mješavinu poput mokrog pijeska.
2. Dodajte dvije žlice hladne vode i bez miješenja oblikujte kuglu tijesta. Poravnajte, pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
3. Za nadjev, u zdjelu stavite omekšani maslac, šećer u prahu, žumanjak, vrhnje i miješajte mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte mljevene bademe i umiješajte ih. Ostavite sa strane.
4. Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite na 6 komada. Razvaljajte tijesto u ovale od oko 3 mm debljine. Pomoću kruški možete izmjeriti veličinu tijesta: kada krušku stavite na tijesto, oko svake kruške mora preostajati 3 cm ruba.
5. Kruške očistite, prerežite ih na polovice i žlicom uklonite sjemenke iz sredine pa napravite tanke uzdužne rezove pazeći da ne dođete do dna kruške.
Tortice od lisnatog tijesta i krušaka_Zara Home (1)
Lisnato tijesto s kruškama_Zara Home
6. Premažite središte prerezanog tijesta žlicom nadjeva s bademima. U sredinu stavite krušku i presavijte rubove tijesta preko kruške.
7. Premažite rubove otopljenim maslacem i pospite šećerom. Kruške ponovno stavite u hladnjak dok zagrijavate pećnicu na 180 °C
8. Lisnato tijesto pecite 35 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
9. Kruške izvadite iz pećnice i poslužite ih tople.

Foto: Zara Home

Učitati još
Zatvori