

Torterie Macaron sada u ponudi ima premium mono kolače – mala umjetnička djela koja morate isprobati
Ručno rađeni macaronsi, kremaste torte, premium sladoled – Torterie Macaron slastice osvajaju nas već godinama. Kad god poželimo nešto slatko, a Torterie Macaron nam je usput, njihov cheesecake ili kuglica prefinog sladoleda od pistacija uvijek ispuni sve naše želje. Viskokvalitetni i pomno birani sastojci ono su što odlikuje slastice s potpisom Torterie Macaron i razlog su zašto ih toliko volimo.
Nakon prve slastičarnice otvorene u centru Zagreba 2015. godine, uslijedile su i one u većim shopping centrima (Arena Centar, City Center one East i West, Avenue Mall). U proljeće 2018. Torterie Macaron ‘uselio’ je i u Point Shopping centar u Vrbanima, a upravo je slastičarnica na ovoj lokaciji ovih dana proširila ponudu na premium mono kolače, pa smo se odmah uputili u Point isprobati ih sve.

Mala umjetnička djela na tanjuru koja osvajaju izgledom i okusom
Ljubitelji slastica novom će linijom premium mono kolača sigurno doći na svoje. Za izradu ovih kolača koriste se pomno birani sastojci poput francuske Valrhona čokolade koja će u kombinaciji s drugim okusima i teksturama osvojiti svakog sladokusca.
U kolekciji se trenutno nalazi devet ručno rađenih kolača koju potpisuje mladi pastry chef Juraj Klepić. Zajedno s timom slastičara kreirao je zanimljive kombinacije okusa upakirane u mala umjetnička djela koja će vas na prvu osvojiti vizualno, a zatim i bogatim aromama i punoćom okusa. Mi smo ih isprobali sve i zaista nam je teško odlučiti se za favorita jer je svaki kolač priča za sebe. Ono što im je svima zajedničko – osim vrhunskih sastojaka – je činjenica da su izrazito lagani, nisu preslatki te ne ostavljaju onu težinu kad ih pojedete. Kreme se naprosto tope u ustima, a bogatstvo okusa i aroma osjeti se u svakom zalogaju.

Devet mono kolača za svako nepce
Kao što smo već napomenuli, linija premium mono slastica sastoji se od devet kolača. Marigold je kolač kojim dominira mango i marakuja te krema od bijele Valrhona čokolade i mascarponea na podlozi od pečenih badema i kokosa – osvježavajući kolač koji neće moći prestati jesti (i vrlo vjerojatno poželjeti još jednu porciju).

Blanche je tart od prhkog tijesta sa slastičarskom kremom s Madagaskar Burbon vanilijom i engleskom kremom s mascarponeom. Obogaćen je crumbleom i mirror glazurom, a obožavat će ga svaki ljubitelj finih tartova od vanilije.
Iza naziva Amareno krije se savršena kombinacija tamne Valrhona čokolade i sotiranih višanja s vanilijom. Glazirana amarena višnja na vrhu i Jaconde biskvit zaokružuju ovaj fantastičan kolač.

Ako ste ljubitelj pistacija, onda će vaš favorit biti Verde, kolač koji se sastoji od namelaka kreme od pistacija i bijele Valrhona čokolade, Jaconde biskvita, cvijeta soli, crumblea i nekoliko prženih pistacija na vrhu.


Za ljubitelje čokoladnih kolača idealan odabir je Chococube kojim dominira sve čokoladno – mousse od tamne čokolade, čokoladni biskvit, hrskava čokolada, ganache od čokolade i kakaa te čokoladni crumble. Za one koji više preferiraju lješnjak u kolačima, tu je Hazel s mousseom od Azelia Valrhona čokolade i mliječnom Valrhona čokoladom te namelaka kreme od lješnjaka na prhkom tijestu.


Još jedan tart u kolekciji je Blossom, obogaćen kremom od Inspiration Valrhona jagoda čokolade i slastičarskom kremom te svježim jagodama na vrhu – savršeno lagani tart idealan za proljetne dane i sezonu omiljenog bobičastog voća.

Obožavatelji karamele moraju probati Reinu, kolač koji osvaja kombinacijom ukusne kreme, odnosno moussea od Dulcey Valrhona čokolade i malinama koje se nalaze u gelu i kremi od malina Inspiration Valrhona čokolade. Kolekciju zaokružuje Ametist, osvježavajući kolač od borovnica i moussea od grčkog jogurta i bijele čokolade.


Prva premium Torterie Macaron lokacija
Osim proširenja ponude, slastičarnica u Pointu dobila je mali makeover i postala prva premium Torterie Macaron lokacija. U novouređenom interijeru uživat ćete u ovim slatkim remek djelima među kojima je teško izdvojiti jedan koji odskače. Zato najbolje da se uputite u Torterie Macaron u Vrbanima i isprobate ih sami. Znate kako se kaže – o ukusima se ne raspravlja – sigurni da ćete između ovih devet kolača pronaći svoje favorite.




Foto: Sanja Jagatić