Slavonka: Recept za uskrsni klasik – tortu od mrkve
Slavonka: Recept za uskrsni klasik – tortu od mrkve

Slavonka: Recept za uskrsni klasik
– tortu od mrkve

Jedan klasik koji se može dekorirati za svaki blagdan, a osobito za Uskrs. Ukusna, sočna i aromatična torta koja apsolutno svakog oduševi! Nemate osjećaj da jedete mrkvu, ako vas to plaši. Mrkva daje sočnost, poseban slad i boju.

Sastojci:

Za pravokutni kalup za tortu visokog ruba – 38 x 25 x 7 cm

  • 150g pirovog brašna
  • Žličica praška za pecivo
  • Žličica sode bikarbone
  • 120g smeđeg šećera
  • Pola žličice mljevenog cimeta
  • Pola žličice mljevenog kardamoma
  • 170g ribane mrkve
  • Žlica vanilija arome
  • 2 jaja
  • 100ml suncokretovog ulja
  • 50g tekućeg jogurta

Premaz:

  • 200g krem sira
  • 50g meda
  • Žlica vanilije
  • 100g vrhnja za šlag

Postupak:

Prvo pripremite biskvit. U posudu dodajte suhe sastojke – pirovo brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, smeđi šećer, mljeveni cimet i kardamom pa promiješajte da se sve sjedini. Dodajte ribanu mrkvu, vanilija aromu, jaja te suncokretovo ulje i jogurt pa sve dobro promiješajte u jednoličnu smjesu.

Smjesu rasporedite po kalupu koji je namašćen i obložen papirom za pečenje te pecite na 180 stupnjeva, 15-20 minuta. Pustite da se u potpunosti ohladi prije rezanja. Nakon hlađenja, biskvit prerežite na pola po dužini i po širini kako biste dobili 4 jednaka pravokutna biskvita.

Za kremu, u posudu za miksanje dodajte krem sir, med i vaniliju. Promiješajte pa onda dodajte vrhnje za šlag koje ste izradili u šlag pa sjedinite. Kremu resporedite između svake kore i ostavite si malo kreme za premazivanje cijele torte.

Ukrasite i ohladite prije posluživanja.

Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu Instagram profilu.

Foto: Ena Kokanović Nagy

Učitati još
Zatvori