Ovog vikenda želimo pripremiti nešto slatko i jednostavno – tortu od datulja božanstvenog okusa
Ovog smo vikenda raspoloženi za pripremu zdrave torte od datulja koja će vas oduševiti svojom jednostavnošću, brzinom pripreme i nevjerojatnim okusom. Ova torta je savršena za sve one koji traže zdraviju varijantu slastica, jer ne sadrži dodani šećer, a napravljena je od cjelovitog pšeničnog brašna.
Datulje, koje su glavna zvijezda ovog recepta, obiluju prirodnim šećerima i vlaknima, te su bogate vitaminima i mineralima, što ovu tortu čini ne samo ukusnom, već i nutritivno vrijednom. Krenimo zajedno u pripremu ove slatke delicije, prema receptu food blogerice @iamtarneet, koja će zadovoljiti vaše nepce i pružiti vam osjećaj zadovoljstva bez grižnje savjesti.
Sastojci:
- 25 datulja bez koštica (oko 200 g)
- 1 i pol šalica vrućeg mlijeka
- 1/2 šalice biljnog ulja, a možete koristiti i otopljeni maslac
- 1 šalica (120 g) integralnog pšeničnog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 šalice nasjeckanih oraha
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema:
- Datulje bez koštica potopite u vruće mlijeko na 1 sat da postanu super mekane.
- Zatim u zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro umutite.
- Kada datulje postanu mekane, izblendajte ih u blenderu dok ne dobijete glatku pastu i prebacite ih u zdjelu. Dodajte biljno ulje i dobro promiješajte.
- Dodajte suhe sastojke i sve pomiješajte.
- Premjestite tijesto u obloženi lim, po njemu posipajte orahe i pecite na 180 °C oko 50 minuta.
Postupak možete pogledati i u videu ispod:
Foto: Pexels, Instagram (@iamtarneet)